08 / 05 / 2024

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

Borsa İstanbul tarafından 2 Haziran’da duyurulan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) açılış seansı uygulaması cuma günü devreye alınıyor.



VİOP NEDİR?

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nın (VİOP) tanımı ise Borsa İstanbul bünyesinde işlem gören sermaye piyasası araçları üzerine düzenlenmiş vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri ile diğer türev araçlarının elektronik ortamda alım ve satımının yapıldığı piyasaların kısa adıdır.

VİOP piyasası, günümüz sermaye piyasalarına ve yatırım ihtiyaçlarına daha az miktarlarla yatırım çözümleri sunmakta ve son yıllarda ivmelenme göstererek ve yatırımcı tabanı önemli bir genişleme içerisine girmiştir.

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

VİOP’TA İŞLEM GÖREN ÜRÜNLER NELERDİR?

VİOP’ta işlem gören ürünler, Borsa İstanbul piyasasında işlem gören finansal enstrümanlar ve diğer türev ürünledir. Bu ürün grupları içinde BİST 30 endeksi, BİST 30 endeks hisseleri, dövizler, kıymetli madenler, faiz, enerji dahil olmak üzere çok geniş yelpazede varlıklar yer almaktadır. Bu çeşitlilik spekülatif kazanç, portföy yönetimi ve risk yönetimi açısından spot piyasanın popüler dayanak varlıklarında işlem imkanı vermektedir.

VİOP’ta şimdilik 50 kadar varlık işlem görmektedir. En çok işlem gören enstrümanlar arasında BİST yakın vade payları, BIST 30, Dolar/TL, Euro/TL, EUR/USD, Gram Altın (TL/GR) Altın (USD/ONS) varlıkları sayılabilir.

Araç alacaklar dikkat: Sadece 2 model kaldı!

TOKİ indirim kampanyası 2022 yarın resmen açıklanıyor!

Dolar endeksi 20 yılın rekorunu kırdı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön