04 / 05 / 2024

VIP cami için cemaaten yardım istendi

VIP cami için cemaaten yardım istendi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın inşa etmek istediği VIP caminin tamamlanması için İstanbul cemaatinden yardım istendi



Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Müftülüğü'ne konuya ilişkin bir yazı gönderdi. Yazıda, Diyanet İşleri Başkanlığı yerleşim alanı içinde Diyanet İşleri Başkanlığı caminin inşasına başlandığı, bir an önce tamamlanarak ibadete açılabilmesi amacıyla 28 Ağustos'ta cuma namazından sonra yardım toplanacağı bildirildi. Yazıda ayrıca, toplanacak yardımların Vakıflar ve Ziraat Bankası'ndaki hesaplara yatırılması, banka ile dekontların aynı gün müftülüğe teslim edilmesi gerektiği de kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı caminin yapımını Dini ve Sosyal Hizmet Vakfı üstleniyor. Vakıf, 1997 yılında, 'Tokyo Camii Vakfı' adı altında kurulmuştu. Tokyo Camii yapımının ardından 2003 yılında vakıf, şimdiki ismini aldı. VIP cami projesi, Danıştay saldırısı kurbanı Mustafa Yücel Özbilgin'in Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni sırasında gündeme gelmişti.

PROTOKOL İÇİN ÖZEL ABDEST BÖLÜMÜ
Yapımına 2008 yılında başlanan neoklasik tarzdaki cami, 5 bin kişinin kapalı alanda namaz kılmasına imkan sağlıyor. 2 bin araçlık bir otoparkı bulunan camide protokol için özel abdest ve dinlenme yerleri planlanıyor.

Volkan YANARDAĞ/Akşam


Geri Dön