01 / 08 / 2024

VitrA Çağdaşlık Mimarlık Dizisi 2. sergisi İstanbul Modern'de!

VitrA Çağdaşlık Mimarlık Dizisi 2. sergisi İstanbul Modern'de!

Gölgelik niyetine kullanılan ağaçlar, kumsala giden yolu süsleyen çiçekler, otel odasının pencerelerine renk katan sarmaşıklar...




Sanatçı Metehan Özcan’ın VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar: LÜTFEN RAHATSIZ ETMEYİN sergisine özel ürettiği Fransız Öpücüğü adlı fotoğraf ve video projeksiyonu; aslen tatilin sahne dekoru olarak tasarlanan bitkilerin, atıl bir tatil köyünü zamanla kuşatmasının hikayesini anlatıyor.


Özcan, 1960’lı yıllarda Foça’da açılan ve 2005’ten beri kapalı olan Türkiye’nin ilk yabancı tatil köylerinden birinde, doğanın insan müdahalesinin izlerini zamanla nasıl sildiğini çarpıcı bir görsellikle ortaya koyuyor. Fransız Öpücüğü;  her kaya, çakıl taşı ve bitkinin dikkatlice önümüze sunulduğu tatil köylerinde, deneyimlerimizi nasıl peyzaj mimarının ellerine bıraktığımızı da gözler önüne seriyor.


VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin 2. sergisi, 7 Nisan’a kadar İstanbul Modern’de izlenebiliyor. Küratörlüğünü Mimar Ertuğ Uçar’ın yaptığı ve tatil kavramına odaklanan güncel sanat sergisi, tatil hayallerinin kurulduğu mevsimde, tatil fikrinin izini evden, yoldan, hatta şekillendiği zihinden başlayarak sürüyor.


Geri Dön