17 / 05 / 2024

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!



DW Türkçe'nin haberine göre, Schengen vizesi, Bulgaristan, Romanya, İrlanda ve Kıbrıs Cumhuriyeti dışındaki AB üyesi ülkeler ile AB'ye üye olmayan Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn'ı içine alıyor. Türkiye'den farklı sebeplerle yurtdışına çıkmak isteyen kişiler, Schengen vizesinin dışında İngiltere gibi bazı ülkelerden de vize almakta artık daha büyük sıkıntı içinde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'na yeniden seçilmesinin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bu vize sorununun üstünde durarak, “Vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız" dedi.

VİZEDEKİ SIKINTILAR NELERDİR?

AB son olarak Schengen vize başvuru sürecinin dijital ortama taşınması halinde siyasi mutabakat sağladı. Resmi onay süreci bittikten sonra yürürlüğe girecek bu yeni sistemle vize başvuruları konsolosluklar da ya da vize bürolarında gerçekleşmeyecek. Bunun yerine başvurular dijital ortamda "AB online vize başvuru platformu" vasıtasıyla yapılacak.

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Bu yeni sistem Türkiye'den yapılan başvuruları da içine alan ancak son dönemde yaşanan sıkıntıların hafifletilmesi yönünde pek iyimserlik yer almıyor. DW Türkçe'nin Türk ve Avrupalı diplomatik çevrelerden alınan bilgide, corona zamanında hızlı bir şekilde düşen başvuru sayıları kısıtlamaların bitmesinden sonra eskisinden de hızlı bir şekilde arttı. Buna karşılık da pandemi zamanında vize bölümlerinde azaltılan çalışan sayısının aynı hızla artmaması sorunların nedenlerinden bir tanesi.

Öte yandan Türkiye'den vize alarak yurtdışına çıkan vatandaşlar, iltica sayılarında artış yaşanması ve bu kişiler arasında Erasmus öğrencileri, polisler veya akademisyenlerin de bulunması beyaz yakalıların başvurularının daha titizlik ile incelenmesine yol açmış halde. Almanya vize başvurularındaki gecikme süresini azaltarak, bekleme süresini de kısaltmak için pilot bir uygulama başlattığını bildirdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından 7 Haziran 2023 tarihinde yapılan açıklama ışığında, Türkiye, Çin ve Fas'ta vize başvurusu reddedilenlerin itiraz süresi olacak şekilde 6 aylığına askıya alındı.

Vize alacaklara duyuruldu! Artık eski devir kapandı! İşte vizede yeni dönem başlıyor!

Elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler açıklandı! İşte 18 Haziran Pazar elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

Bakan Yerlikaya: Depremzedenin kira yardımı bayram öncesi hesaplarda olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön