18 / 07 / 2024

Vladimir Putin enerji projelerinden memnun kaldı!

Vladimir Putin enerji projelerinden memnun kaldı!

Rusya Başbakanı Putin, Başbakan Erdoğan'ı arayarak, başta Samsun-Adana Ceyhan ve nükleer santral olmak üzere, enerji projelerinin yolunda gitmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti aktardı




Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rusya Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada; iki ülke liderlerinin enerji alanındaki ortak projeleri konuştukları belirtildi. Samsun-Adana Ceyhan Petrol Boru Hattı ve Mersin Akkuyu'da inşa edilecek nükleer santralle ilgili son durumun değerlendirildiği görüşmede, liderler TBMM'de anlaşmanın onayından duydukları memnuniyeti ifade etti.

SON AŞAMADA
Açıklamada Rusya'nın, nükleer santralle ilgili anlaşmayı Rusya Parlamentosu Duma'dan geçirmek için son aşamaya geldiğine dikkat çekildi. Samsun-Adana Ceyhan Petrol Boru Hattı ile ilgili pazarlıklar sürerken, Rus şirketleri Rosneft ve Transneft'in ortaklık talepleri değerlendiriliyor. Rusya'nın petrol garantisi verdiği projeye İtalyan Eni şirketi de önemli bir tedarik desteği sağlayacak. İki ülkenin, Ceyhan'da ortak bir rafineri kurulması ile ilgili de müzakereleri devam ediyor. Putin'in hafta sonu yaptığı Bulgaristan ziyaretinde Burgas-Dedeağaç Petrol Boru Hattı ile ilgili yeterli destek bulamamasının, Samsun-Adana Ceyhan'da karar kıldığı yorumlarına neden oldu.
Takvim


Geri Dön