18 / 05 / 2024

Vladimir Putinin gizli sarayı ortaya çıktı!

Vladimir Putinin gizli sarayı ortaya çıktı!

Devlet sırlarını sızdıran site Wikileaks’in Rus versiyonu olan Ruleaks, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in Karadeniz kıyısında inşa ettirdiği iddia edilen gizli saraya ait fotoğraflar yayınladı



Devlet sırlarını sızdıran site Wikileaks’in Rus versiyonu olan Ruleaks, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in Karadeniz kıyısında inşa ettirdiği iddia edilen gizli saraya ait fotoğraflar yayınladı.

Site, değeri 1 milyar doları bulduğu söylenen sarayın fotoğraflarını, inşaatta çalışan bir işçinin sızdırdığını da iddia etti.

YÜZÜ KAPATILDI

Adı açıklanmayan işçinin, sarayın değişik bölümlerinde çekilen fotoğraflarında yüzü siyah bantla kapatıldı.

Fotoğraflardan birinde büyük bir salonun ortasındaki kanepeye uzanmış şekilde poz veren işçinin bir çorabının delik olduğu da görülüyor.

İTALYAN MİMARİ

Site, Putin’in ‘gizli sarayı’ ile ilgili ilk haberini geçen hafta vermişti. Haberde, Rusya’nın Praskoveyevka bölgesindeki İtalyan tarzı sarayın, bazı Rus işadamlarının hibeleriyle inşa edildiği iddia edilmişti.

KAÇAK ÇİNLİ

Malikanenin inşaatında çalıştığını öne sürülen bir başka işçi de sarayın inşaatında çok sayıda kaçak Çinli işçinin çalıştırıldığını iddia etti. Adı açıklamayan işçi, askerlik hizmetini yerine getirirken sarayın inşaatında çalıştığını belirtti. Rusya’da orduda hizmet eden vatandaşlara sık sık kamu binalarının inşasında da görev veriliyor.

ÖZEL GÜVENLİK

İşçi ayrıca, inşaat sırasında her hareketlerinin özel güvenlik görevlilerince izlendiğini, fotoğraf ve video çekimi yapılmamasına da dikkat edildiğini kaydetti.
Habertürk


Geri Dön