28 / 04 / 2024

Vodafone Arena ihalesi için ilk teklifler alındı!

Vodafone Arena ihalesi için ilk teklifler alındı!

Kaba inşaata dair ihale süreci de teklif sunan 5 firmayla dün başlatıldı, ikinci Başkan Ahmet Nur Çebi'nin açılış tarihine yönelik hedefi, Başkan Fikret Orman'ın belirttiği gibi Ağustos 2014 oldu.



Vodafone Arena ismini alacak yeni stadıyla çağ atlamaya hazırlanan Beşiktaş, temel atma töreni için siyasilerden ortak tarih bekliyor. Kaba inşaata dair ihale süreci de teklif sunan 5 firmayla dün başlatıldı, ikinci Başkan Ahmet Nur Çebi'nin acılış tarihine yönelik hedefi, Başkan Fikret Orman'ın belirttiği gibi Ağustos 2014 oldu. 


Beşiktaş, Vodafone Arena ismini alacak yeni stadının temelini ay sonuna kadar atmayı amaçlıyor. Gerçekleştirilecek törene dair Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan tarih bekleyen SiyahBeyazlılar, kaba inşaat için ihale sürecini başlattı. 


Akaretler'deki kulüp binasında gerçekleştirilen toplantıya, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve 8 firmadan teklif sunan 5'inin yetkilisi katıldı. Hızlı bir şekilde adım attıklarını vurgulayan deneyimli yönetici, stadyumu Ağustos 2014'te açmayı planladıklarını belirten Başkan Fikret Orman'la benzer görüşteydi. Çebi, "Başkanın duyurduğu tarih, her yönetim kurulu üyesinin hedefidir." dedi. Projeye göre; yıkımı tamamlanan Kartal'ın yeni evi, mevcut yerinden 23,50 metre geriye çekilecek. Çatı örtüsü yeni açık tribünden 10 ila 18 metre aşağı inecek ve çelik halatlar üzerine kurulacak. 636 kişilik '1903' isimli bölümle birlikte loca sayısı 144. Yaklaşık 8 bin 123 metrekare VIP, catering salonları ve restoranlar hizmet verecek. 600 araçlık VIP otoparkı mevcut. 


FEVZİ TUNCAY, 'KARTAL YUVASI'NA GERİ DÖNÜYOR Boşandığı eşine nafaka borcundan dolayı İzmir'de cezaevine konan ve efsanelerin 150 bin liranın 50'sini ödemesiyle serbest kalan kaleci Fevzi Tuncay'a, Beşiktaş sahip çıktı. Başkan Fikret Orman'la 1 saat görüşen eski Kartal, desteklerinden dolayı Orman'a teşekkür etti. Altyapıdaki elpenleri eğitmesi düşünülen 36 yaşındaki Fevzi, Futbol Genel Direktörü Önder Özenle de bir araya gelecek. 1995-2002 sezonları arasında formasını giydiği camiasına döndüğü için mutluluk duyan unutulmaz file bekçisi, Federasyon'da görev alacağına yönelik haberlere de açıklık getirdi: "O konuda beklemedeyim." Öte yandan futbol takımı, 12'nci haftada evinde oynayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Ümraniye Tesisleri'ndeki idmanı, yöneticilerden Ahmet Kavalcı ile Önder Özen takip etti. Beşiktaş, yıkımı tamamlanan İnönü Stadı'nda temeli atmak için hazırlanıyor. Vodafone Arena'nın yapımına dair düzenlenecek törenin en geç aralık ayında gerçekleşmesi planlanıyor. 


MEHMET TUFAN İSTANBUL /Zaman Gazetesi 


Geri Dön