03 / 05 / 2024

Vodafone Arena Mart'ta mı açılacak?

Vodafone Arena Mart'ta mı açılacak?

Siyah-beyazlı yöneticiler, “Stadı maç oynanabilecek duruma getirelim ve açalım. Sonra eksikleri göre göre giderelim” görüşünde birleşti. Yönetimin amacı martın ilk haftası oynanacak Eskişehir maçına Vodafone Arena’da çıkmak.



BEŞİKTAŞ, 2.5 yıldır uzak olduğu mabedine döneceği günü belirledi... Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena’yı Süper Lig’in 24. haftasında Eskişehirspor ile oynayacağı maçta açmak istiyor. 

 

YÖNETİM, bu konuyu görüştü ve toplantıdan çıkan ortak fikir şu oldu: “Stadı maç oynanabilecek, taraftarların gelebileceği duruma getirelim ve açalım. Sonrasında eksikleri göre göre giderelim. Zaten bir maça çıktıktan sonra diğer maça kadar arada 15 gün olacak. Bu süreçte gördüğümüz eksikleri gidermek için çalışmaları yaparız. Stadımıza ne kadar çabuk dönersek o kadar iyi olacak.”

 

15 Ocak'ta yeşil zemine geçilecek

 

PEKİ statta gelinen son durum ne? Anlatalım... Stadın çatısında kedi yolları yapılıyor. Ardından çatının üzeri membran kaplamayla örtülecek. Bir taraftan iç kısımda çalışmalar sürüyor, koltukların traverslerinin montajı sürüyor. Ayrıca turnikelerin de takılma işlemine başlandı. Ocak ayının ortasında sahanın drenajı için çalışmaların başlatılması planlanıyor. Yeşil zeminin ise zaman kaybetmemek için ilk etapta hibrit çim yerine hazır rulo çimle kaplanması düşünülüyor. Hibrit çim uygulaması önümüzdeki sezon için düşünülüyor.


Fanatik



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Siyah-beyazlı idarecilerin bir bölümü mart ayının sonunda maç oynanabilir hale geldikten sonra eksiklere rağmen stadın açılması fikrinde. Diğer bir grup ise stat tam anlamıyla hazır hale geldikten sonra yeni sezon başında görkemli bir açılış yapılması düşüncesini savunuyor.


BEŞİKTAŞ’TA Vodafone Arena’nın yapımı hızla devam ediyor... Dün itibarıyla tribünlere koltuklar takılmaya başladı. Kısa süre içinde vinçler dışarı çıkartılacak ve drenaj sistemi için çalışmalar başlayacak. Bir taraftan da çatının üzerine membran kaplanacak.

 

KARTAL’IN mabediyle ilgili gündem artık ne zaman açılacağı. İşte bu noktada siyah-beyazlı yönetim ikiye bölünmüş durumda. Siyah-beyazlı idarecilerin bir bölümü bir an önce Vodafone Arena’ya dönülmesi gerektiğini düşünüyor. Bu nedenle de mart ayının sonunda stat maç oynanabilecek duruma gelince, bazı eksiklere rağmen açılışın yapılmasını istiyor. 

 

‘DEV TURNUVAYLA KAPILARI AÇALIM’

 

YÖNETİMDE diğer bir grup ise stadın tam olarak hazır hale gelmeden açılmasına karşı. Bu yöneticiler, Vodafone Arena’nın tamamen bitirildikten sonra yeni sezon başında görkemli bir şekilde, dünya devlerinin de katılacağı bir turnuvayla açılması fikrindeler. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulu toplantılarında bu konudaki görüşmeler sürecek. Tabii açılışın ne zaman gerçekleşeceği konusunda stat inşaatında nasıl bir hızla yol alınacağı da belirleyici olacak. 


Vatan 



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


19 Mart gününü "19.03 Dünya Beşiktaşlılar günü" olarak kutlayan ve Vodafone Arena'yı bu tarihte açmayı planlayan yönetim, stadı yetiştirmek için yoğun bir çaba sarfediyor

Temelleri Kasım 2013'te atılan ve büyük ölçüde bitme noktasına getirilen Vodafone Arena'nın açılış tarihini, siyah-beyazlı yönetim Beşiktaş'ın kuruluş yılı baz alınarak 19 Mart 2016 tarihi olarak belirlemişti. 1903'e gönderme olarak '19.03' tarihini hedefleyen başkan Fikret Orman ve yönetimi, stadı bu özel güne yetiştirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Stadyumun isim hakkı sahibi Vodafone'un da organizasyon için Beşiktaş'la birlikte çeşitli rezervasyonlar yaptırırken 19 Mart tarihini verdiği belirtildi. 


HER YERDE 1903 VAR! 

Yönetim stadı tasarlatırken de, kapasitenin 41.903 olmasını istemişti. Ayrıca 147 adet locası bulunan akıllı stadın localarındaki toplam koltuk sayısı da 1903'e tekabül ediyor. 19 Mart 2016 tarihi ligin 26. haftasına denk geliyor. Siyahbeyazlılar, 26. haftada kendi sahasında Antalyaspor'u konuk edecek. 


YENİLER İDMANDA...

Zorlu yolculuğun ardından dün akşam İstanbul'a gelen Beşiktaş, ayağının tozuyla idmana çıktı. Yeni transferler Boyko ile Delgado da çalışmada yer aldı.


BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR

Beşiktaş'ın yeni transferi Alexis Delgado, Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları ile Vodafone Arena'yı gezdi. Stada hayran kalan yıldız futbolcu, "Çok mutlu ve heyecanlıyım. Burada olmak beni çok mutlu ediyor. Beşiktaş gibi büyük bir kulübün beni takip etmesi ve bulması büyük bir gururdu. Bir insanın böyle karşılanması çok hoş ve çok sevindirici bir şey. Buraya büyük bir heyecanla geldim, ligin en iyi şekilde geçmesi ve takım için en büyük kazançları sağlamak benim için çok önemli" şeklinde konuştu. 


DEMEK Kİ BİR HAYIR VAR

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kar nedeniyle ertelenen Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor maçları için, "Ne zaman bizim maçımız var, kar yağışı başlıyor. 'Hayır var' demek lazım. Takımımız çok kuvvetli. Kuvvetli kadromuzla çıkacağız topumuzu oynayacağız" dedi. Dün kulüpte yeni transfer Alexis Delgado ile buluşan Fikret Orman, "Beşiktaş'ta transfer hiç bitmez. Biz şu anda esas olarak sezon sonu için çalışıyoruz. Bu dakikadan sonra takımın içine başka bir takviye düşünmüyoruz. Bu noktadan sonra konsantre olunması gereken tek şey Beşiktaşımızın şampiyonluğu" ifadelerini kullandı.


Sabah


Geri Dön