29 / 04 / 2024

Volkswagen’de kırmızı alarm! Sebebi bilinmeyen bir arıza nedeniyle araç üretimi durduruldu!

Volkswagen’de kırmızı alarm! Sebebi bilinmeyen bir arıza nedeniyle araç üretimi durduruldu!

Alman otomotiv devi Volkswagen, sebebi bilinmeyen sistem arızası nedeniyle araç üretimini durdurdu. Aynı zamanda, Volkswagen Grubu'nun Porsche ve Audi markalarının da söz konusu arızadan etkilendiği, konunun araştırılması amacı ile kriz masası kurulduğu ifade edildi.



Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen'in bilgisayar sisteminin büyük bir arızadan etkilendiği ve şirketin pek çok fabrikada üretimi durdurmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) yaptığı habere göre, Volkswagen'in genel merkezi olan Wolfsburg'daki tesisinde, "bilgisayar sistemi ağında" sebebi bilinmeyen bir kesinti belirlendi.

Ağdaki kesinti, dün (27 Eylül) öğle saatlerinden beri devam ederken, şirketin Almanya'daki dört farklı araç fabrikasında üretim askıya alındı.

Volkswagen’de kırmızı alarm! Sebebi bilinmeyen bir arıza nedeniyle araç üretimi durduruldu!

Bunun yanı sıra, Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück Kassel, Braunschweig ve son olarak Salzgitter'deki parça fabrikaları da söz konusu bilgisayar sistemindeki arızadan etkilendiği belirtildi.

Şirket Sözcüsü, Volkswagen Grubu'nun Porsche ve Audi markalarının da bahsi geçen sistem arızasından etkilendiğini paylaşarak, arızanın kaynağını araştırmak amacı ile kriz masası kurulduğunu söyledi. Öte yandan sözcü, siber saldırı ihtimalini de dışladı.

ARIZA, YALNIZCA ALMANYA İLE SINIRLI DEĞİL

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ın konu ile ilgili olarak yaptığı haberinde, söz konusu arızanın sadece Almanya ile sınırlı olmadığı aynı zamanda, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in diğer ülkelerdeki fabrikalarının da etkilendiğinin altı çizildi.

Bununla beraber, Volkswagen'in ofislerindeki bilgisayarlarda, e - posta iletişimi gibi merkezi uygulamaların çalışmadığı da haberde ifade edildi.

Volkswagen’de kırmızı alarm! Sebebi bilinmeyen bir arıza nedeniyle araç üretimi durduruldu!

TOYOTA'NIN DA ÜRETİM SİSTEMİNDE ARIZA MEYDANA GELMİŞTİ

Volkswagen’in başına gelen benzer bir arıza yakın zamanda Toyota’nın da başına gelmişti. Dünyanın en büyük otomobil satıcısı Toyota da geçtiğimiz ağustos ayında üretim sistemindeki bir arıza sebebi ile toplam 4 tesisindeki 28 montaj bandında bütün operasyonlara ara vermek zorunda kaldığını açıklamıştı.

Toyota, Japon tedarikçisi Kojima Industries'in bilgisayar sistemlerinin siber saldırıya uğramasından sonra 2022 yılı Mart ayında tüm fabrikalarını kapatmak zorunda kalmıştı.

Söz konusu arızadan Toyota'nın toplam 14 fabrikasında yer alan 28 üretim hattının tümü etkilenmişti.

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

Uzmanlar altının yeni rakibini açıkladı! Altın fiyatları yüzde 5 artarken onun fiyatı yüzde 40 arttı!

Altında yeni yılın rotası belli oldu! Yeni rekorlar gelecek! Uzmanlar altının yeni rotasını peş peşe açıkladı!


Geri Dön