01 / 07 / 2024

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.



Gensler, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinde yapılan ve yaklaşık 4,5 saat süren oturumda, temsilcilerin sorularına ve eleştirilerine yanıt verdi.

Komite Başkanı Cumhuriyetçi Temsilci Patrick McHenry, Gensler'i sert ifadeler kullanarak, SEC'in kural koymaya ilişkin mevcut yöneliminin finansal piyasaların bütünlüğünü tehlikeye düşürdüğünü ve yatırımcıları riske attığını söyledi.

Tavsiye edilen kuralların ve bunların birbirleriyle etkileşimlerinin kapsamlı mali analizine ihtiyaç olduğuna vurgu yapan McHenry, Komitenin şubatta belge talebinde bulunmasından sonra geçen zamanda SEC'den kamuya kapalı olan hiçbir belgeyi almadıklarını ifade etti.

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

Kripto sektörüne karşı destekleyici yaklaşımı ile akıllara kazınan Kongre Üyesi Tom Emmer, Gensler hakkında sert bir şekilde eleştirirken, Gensler'in kripto endüstrisine "saldırdığını" ve "kendi istekleri ve kişisel hedefleri kapsamında rekabetçi sektöre zarar verdiğini" iddia etti.

Kongre Üyesi Warren Davidson da Gensler'e ilişkin, "Biden yönetimi keşke sizi kovsaydı” dedi.

"KRİPTO ENDÜSTRİSİ DOLANDIRICILIKLA DOLU"

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrar ederken, kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

Bunun yanı sıra, kripto endüstrisinin "dolandırıcılık, manipülasyon ve sahtekarlık" ile dolu olduğu ve bu alandaki uyumsuzluktan yatırımcıların zarar gördüğünü vurgulayan Gensler, ABD halkını korumak amacıyla bu konuda çok sayıda dava açtıklarını hatırlattı.

Gensler, SEC'in kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin ETF müracaat işlemini "Bitcoin'e dayalı bir ETF'nin yeterli gözetimden yoksun olduğunu" iddia ederek reddetme kararının mahkemede bozulmasına yönelik soruya da cevap verdi.

Bu konuda net bir yanıt vermeyen Gensler, Bitcoin ETF başvurusuna ilişkin mahkeme kararı için değerlendirme sürecinin sürdüğünü dile getirdi.

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

HÜKÜMETİN KAPANMASI DURUMUNDA "İSKELET" KADRO ÇALIŞACAK

Gensler, yaklaşık 5 bin çalışanlarının yüzde 92-93'ünün Amerika’da federal hükümetin muhtemel kapanması halinde izne ayrılacağını kaydederek, çalışan sayısının "iskelet" kadroya ineceğini paylaştı.

Bu sürede piyasayı tam güçle denetleyecek bir kurum olmayacağına aktaran Gensler, ihbar, şikayet ve yönlendirme hatlarının ise açık kalacağını söyledi.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10-15 düştü! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Altında yeni yılın rotası belli oldu! Yeni rekorlar gelecek! Uzmanlar altının yeni rotasını peş peşe açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön