28 / 04 / 2024

Volvo Türkiye'de beş yeni otomobilini satışa sunacak!

Volvo Türkiye'de beş yeni otomobilini satışa sunacak!

Volvo'nun Türkiye otomobil pazarında satışa çıkaracağı 5 yeni nesil modeli belli oldu. Peki bu modeller neler ve özellikleri ne? Detaylar haberimizde...



Özellikle dolar kurundaki dalgalanma ve küresel çapta yaşanan çip krizi nedeni ile otomobil pazarlarındaki fiyatlar da ciddi oranlarda yükselişe geçti. Hal böyle olunca tüketiciler uygun fiyatlı otomobilleri araştırmaya başladı. Elektirkli otomobillere yoğun ilgiinin arttığı bu dönemde de Volvo'dan büyük bir hamle geldi. Volvo'nun Türkiye'de otomobil pazarına çıkartmak için hazırlıklara başladığını duyurdu.

Volvo Türkiye de beş yeni otomobilini satışa sunacak!

Türkiye'de satışa sunacağı elektrikli araçlardan, ikisi station wagon modeli, biri sedan ve diğer ikiside SUV modeli olmak üzere toplamda beş tane otomobilin tanıtımını gerçekleştirecek. İsveç kökenli otomobil üreticisi olan Volvo, otomobil fiyatlarındaki yükselişten kaynaklı satışlarında yüzde 18 oranında düşüş yaşadı.

Volvo, otomobil satışlarında düşüş yaşamasına rağmen, elektrikli otomobil pazarına da yatırım yapmaya devam ediyor. 2023 senesi ile İsveç'teki otomobil fabrikasına tam 1.1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırım ile birlikte İsveç'teki fabrikasında yeni elektrikli otomobiller üreteceği söyleniyor.

Volvo Türkiye de beş yeni otomobilini satışa sunacak!

Yeni nesil 5 model elektrikli otomobil üretecek

Elektrikli otomobillerin hazırlıklarına başladığını açılayan otomotiv şirketi Volvo, 2030 senesine kadar bütün otomobillerinin elektrikli olacağını söyledi. Türkiye'de satışa sunacağı 5 yeni nesil modelini tanıtımını gerçekleştirmek için hız kesmeden hazırlıklarına devam ediyor.

Bu 5 modellerden biri sedan, ikisi SUV diğer ikisi ise station wagon. Volvo, 5 yeni nesil elektrikli otomobillerinden bir tanesini 2023 senesinde piyasaya süreceğini duyurdu. Model ile ilgili çok bir bilgi olmasa da XC90 modelinin elektrikli versiyonu olacağı düşünülüyor.

Bununla birlikte iki yeni PHEV şarj edilebilir hibrit modelini de Türkiye yollarında göreceğiz. Bu iki yeni modelde S90 ve CX90 PHEV modellerinin benzer tasarımlarına sahip olacak. Volvo, CX60 modeli üzerinde çalıştığı da ortaya çıkan iddialar arasında yer alıyor.

Honda, HRV modelini Türkiye'de satışa sunacak!

Honda City çıldırdı! Fiyat etiketlerinde tam 145 bin TL'lik fark!

Yeni Honda Accord  piyasayı fena sallayacak! Fiyat listesini kimse böyle görmedi!

Herkesi bayilere koşturacak haber Honda Civic'den geldi!


Geri Dön