18 / 05 / 2024

Voyage Otelleri 8 milyon euro yenileme yatırımı yaptı

Voyage Otelleri 8 milyon euro yenileme yatırımı yaptı

ETS Group, 100 bin müşterisiyle yaptığı anket sonucunda 8 milyon euroluk yatırım kararı aldı



ETS Group, 100 bin müşterisiyle yaptığı anket sonuçlarına göre 2009 yatırım planını belirledi. Müşteri tercihleri doğrultusunda büyük bir konsept değişimine giden Voyage Otelleri toplamda 8 milyon euroluk yenileme yatırımı yaptı. Voyage Otellerinin yenilenen yüzünün tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, yeni trendin sürekli yatırım olduğunu belirterek, "Pazarlarda rekabet var. İletişim kanalları çok güçlü. Bunun için stratejimizi değirerek sürekli yatırım yapmaya odaklandık. Bu çerçeve de misafirlerle anket yaparak tatil tercihlerini soruyoruz. Bu tercihlerden yola çıkarak toplamda 8 milyon euro yatırım yaparak otellerimizi yeniledik" dedi.

ARTI 16 UYGULAMASI BAŞLATTIK

Voyage Otellerinde restoran, havuz ve plajları "Aile" ve "+16"ayrımı olmak üzere ikiye ayırdıklarını belirten Ersoy, "Böylelikle çocuksuz bir ortamda tatil yapma imkanı doğdu. +16 ayrımı müşteri memnuniyetine de yansıdı" dedi. Grup olarak bir aşama daha kaydederek bütün bölümlerde sertifikasyon uygulaması başlattıklarını anlatan Ersoy, "Krize rağmen oteller bu uygulamaya karşı çıkmayarak gerekli yatırımlarını yaptı. Biz de otelde yiyecek içecek standartlarını arttırdık. Personel lojmanlarımızı 3 yıldızlı hale getirerek standartlarımızı arttırdık" dedi.

FIRSAT GÖREN TATİLİ KAÇIRMADI

Mehmet Ersoy, yerli turistin bu sezonda krizin etkisiyle sunulan avantajları değerlendirdiğini söyledi. Ersoy, "Yerli turist bu fırsatı kaçırmadı. Daha üst hizmeti daha uygun fiyata satın aldı. Ve bizim ilk rakamlarımıza göre bu yıl yüzde 25 artış sözkonusu. Erken rezervasyon artışımız ise geçen yıla göre bu yıl yüzde 22'yi geçti" dedi. Ersoy, vatandaşın daha üst kategorilerde tatil yapma isteklerinin de bulunduğunu aktararak "Daha üst sınıf otel kotogorılerinde satışta artış oldu. Oteller TL bazında fiyatlarında artış yapmadı. Bu olumlu yansıdı"dedi.

300 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Turizmi 12 aya yayarak, sektörün sübvanse edilmesi gerektiğini anlatan Ersoy, "Kışın bir otelde 250-300 kişi çalışacağını düşürsek toplamda 300 bin kişilik istihdam yaratılmış olacak" dedi.
Serkan Biter/Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

100 bin müşteriden tatil izlenimi aldı üç otelini yeniledi

ETS Group bünyesindeki Voyage Otelleri, internette yayınladığı tatil izlenimleri ve müşteri anketleri sonucunda 8 milyon Euro yatırımla yenilendi. ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, artık `5 yılda bir ara yatırım, 10 yılda bir ana yatırım' döneminin bittiğini belirterek, "Yeni trend her yıl yatırım yaparak, konsepti yenilemek. Biz yeni stratejimizi bunun üzerine kurduk" dedi.

Ersoy, artık otel misafirlerinin tatille ilgili izlenimlerini internette paylaşım sitelerinde yayınladığını, yerli ve yabancı turistlerin yüzde 90'ının internette yorumlara bakmadan tatil kararı vermediğini kaydetti. Buradan yola çıkarak otelpuan.com ismiyle bir site kurduklarını anlatan Ersoy, "Bu site vasıtasıyla turistler sadece Voyage'a değil, tüm otellere puan verebiliyor. Ayrıca `Vota' isimli bir çağrı merkezi kurduk. Geçen yıl 100 bin kişiyi arayıp, tatil memnuniyetlerini sorduk. Bizden ne gibi beklentileri olduğunu belirledik. Çıkarılan istatistikler sonucunda da otele yapılacak yatırımlara karar verdik" diye konuştu.

+16 konseptine geçti

Ersoy, otellerinde konaklayanlardan elde ettikleri bilgiler ışığında Torba'daki otele 5.5 milyon Euro, Belek oteline 1.5 milyon Euro, Sorgun'daki otele ise 1 milyon Euro yatırım yaptıklarını aktararak, şunları söyledi: "8 milyon Euro'luk yatırım sonucunda bütün otellerimiz lüks resort konseptine geçti. Ayrıca misafir memnuniyetini en üst düzeyde tutarak +16 (yetişkin) konseptine geçtik. Böylece çocuklu misafirlerin ve yalnız tatil yapmak isteyenlerin havuzunu, iskelesini ve restoranını ayırdık."

Yatırımlara devam

Mehmet Ersoy, otelcilik işine kiralama sistemiyle başladıklarını, 2003 yılında otel yatırımcısı olmaya karar verdiklerini de anlatarak, "Yatırımlarımız devam edecek. Antalya ve Bodrum'da birer Voyage kurmayı planlıyoruz. Ayrıca İstanbul'da kent otelciliğine de adım atmayı hedefliyoruz" dedi.

Hedef 1 milyon geceleme

BEŞ otelde toplam 4 bin 900 yatak kapasitesine sahip olduklarını aktaran Mehmet Ersoy, "Bu yıl ekonomik krize karşın fiyatları düşürmedik. Yine de yüzde 98 doluluk oranına ulaştık. Erken rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 22, 8 Haziran sonrası günlük satışlarda ise yüzde 25 artış yakaladık. Bu yıl 1 milyon geceleme hedefliyoru" diye konuştu.

SSK'ları ödenirse elemanları tutarız

TÜRK turizminin en büyük sıkıntısının yetişmiş eleman açığı olduğunu aktaran Mehmet Ersoy, şöyle konuştu: "Turizm, 12 aya yayılamadığı için yetiştirdiğimiz elemanlar bir süre sonra başka sektörlere kayıyor. Bunun için hükümetten 1 Kasım-1 Nisan arasındaki 5 aylık süreçte çalışanların SSK primlerini ödemesini talep ettik. Bu uygulama sayesinde oteller 12 ay açık kalabilecek. Arz talebi doğurunca Antalya'ya tarifeli seferlerin sayısı da artacaktır."
Mehtap ÖZCAN/Hürriyet

Tatilciye kulak verdik 8 milyon euro yatırımla yenilendik
 
Voyage otellerinin yenileme yatırımına, otel yönetimi değil müşteriler karar verdi. 100 bin tatilcinin tek tek arandığı anketler ve internetteki şikayetlerin göz önüne alınmasıyla oteller için 8 milyon euroluk yenileme yatırımı yapıldı

ETS Group çatısı altındaki Voyage Otelleri, misafirlerin internette yayınladığı tatil izlenimleri ve müşterilerine yaptıkları anketler dorultusunda 8 milyon euro yatımla yenilendi. ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, artık '5 yılda bir ara yatırm, 10 yılda bir ana yatırırm' döneminin bittiğini belirterek, 'Yeni trend her yıl yatırım yaparak, konsepti yenilemek. Biz yeni stratejimizi bunun üzerine kurduk' dedi.
100 BİN KİŞİYE FİKİR SORDUK
Artık otel misafirlerinin tatille ilgili izlenimlerini internette paylaşım sitelerinde yayınladığını, misafirlerin yüzde 90'ının internette yorumlara bakmadan tatil kararı vermediğini anlatan Ersoy, şöyle devam etti: Biz de buradan yola çıkarak otelpuan.com diye bir site kurduk. Bu site vasıtasıyla misafirler sadece Voyage'a değil, tüm otellere puan verebiliyor. Ayrıca 'Vota' isimli bir çağrı merkezi kurduk. Geçen yıl 100 bin kişiyi arayıp, tatil memnuniyetlerini sorduk. Bizden ne gibi beklentileri olduğunu belirledik.
Çıkarılan istatistikler sayesinde de otele yapılacak yatırımlara karar verdik...

Sterlinin düşüşü iyi geldi

İNGİLTERE'de sterlinin euroya karşı değer kaybetmesinin Türkiye için şans olduğunu belirten Aksoy, 'Bu sayede İngilizler Avrupa'da tatil yapmaktan vazgeçip gözünü Türkiye'ye çevirdi.
Bu yıl İngiliz turisti memnun edersek, İngiliz pazarı bizim için kalıcı olur' dedi. Buna karşın Rus turist sayısında düşüş olduğunu vurgulayan Ersoy, açığı Türk turistin kapatacağını belirtti.

SSK primi 5 ay için sıfır olsun

Türk turizminin en büyük sıkıntısının yetişmiş eleman açığı olduğunu ifade eden Ersoy, 'Turizm 12 aya yayılamadığı için yetiştirdiğimiz elemanlar bir süre sonra başka sektörlere kayıyorlar. Bunun için hükümetten 1 Kasım-
1 Nisan arasındaki 5 aylık süreçte çalışanların SSK primlerini ödemmesine talep ettik. Bu uygulama sayesinde oteller 12 ay açık kalabilecek. Arz talebi doğurunca Antalya'ya tarifeli seferlerin saysı da artacaktır' dedi.
Akşam

ETS, Voyage'ı yeniledi

ETS Group, bünyesindeki Voyage Otelleri, misafirlerin internette yayınladığı tatil izlenimleri ve yaptıkları anketleri değerlendirerek 8 milyon euro yatırımla yenilendi. Turistlerin artık tatil izlenimlerini internette yayınladığını, yüzde 90'ının bu izlenim ve yorumlara bakmadan tatil kararı vermediğini anlatan ETS Group Başkanı Mehmet Ersoy, "Biz de buradan yola çıkarak otelpuan.com diye bir site kurduk. Bu site vasıtasıyla misafirler sadece Voyage'a değil, tüm otellere puan verebiliyor. Ayrıca 'Vota' isimli bir çağrı merkezi kurduk. Geçen yıl 100 bin kişiyi arayıp, tatil memnuniyetlerini sorduk. Bizden beklentilerini belirledik. Çıkarılan istatistikler sayesinde otele yapılacak yatırımlara karar verdik" dedi.

+16 konseptine geçildi

Ersoy, Torba'daki otele 5.5, Belek'teki otele 1.5 milyon, Sorgun'daki otele 1 milyon euro yatırım yaptıklarını belirtti. Ersoy, "8 milyon euro yatırımla bütün otellerimiz lüks resort konseptine geçti. Ayrıca +16 konseptine geçtik. Çocuklu misafirlerin ve yalnız tatil yapmak isteyenlerin havuzunu, iskelesini ve restoranını ayırdık" diye konuştu.

Mehmet Ersoy, krize rağmen fiyat düşürmediklerini, yine de yüzde 98 doluluğa ulaştıklarını, bu yıl 1 milyon geceleme hedeflediklerini söyledi. Ersoy, "Antalya ve Bodrum'da birer Voyage kurmayı planlıyoruz. İstanbul'da kent otelciliğine girmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Hükümete `5 ay SSK primi ödenmesin' talebi

MEHMET Ersoy, Türk turizminin en büyük sıkıntısının yetişmiş eleman açığı olduğunu vurguladı.

Ersoy, "Turizm 12 aya yayılamadığı için yetiştirdiğimiz elemanlar bir süre sonra başka sektörlere kayıyorlar. Bunun için hükümetten 1 Kasım-1 Nisan arasındaki 5 aylık süreçte çalışanların SSK primlerini ödenmemesini talep ettik. Bu uygulama sayesinde oteller 12 ay açık kalabilecek. Arz talebi doğurunca Antalya'ya tarifeli seferlerin sayısı da artacaktır" değerlendirmesini yaptı.
Vatan


Geri Dön