28 / 07 / 2024

Walt Disney Çine 4.4 milyar dolar yatıracak!

Walt Disney Çine 4.4 milyar dolar yatıracak!

Walt Disney ve Çin devletinin sahibi olduğu Çinli ortağı Shendi Group ile Şanghayda bir tatil merkezi inşa etmek için 4.4 milyar dolarlık yatırım yapacak. Bu Disneyin Çinde yapacağı ikinci lunapark olacak....  


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Şanghay Disney Tatil Yeri yaklaşık beş yıl sonra açılacak ve 2005 yılında açılan Hong Kong Disneylandın ardından Çin sınırları içinde ikinci tesis olacak. Şanghay Shendi Grup yatırımın yüzde 57sine, Disney ise geri kalanına sahip olacak. Yatırımın finansmanı da hisse sahipliğiyle aynı oranda gerçekleşecek.

Çine özel TV kanalı

Walt Disney Companynin CEOSu Rober Iger, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bunun şirket için önemli bir yatırım olduğunu ve Disneyin Çinin yükselen orta sınıfını büyümenin itici gücü olarak gördüğünü kaydetti. Disney, aynı zamanda dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisindeki film üretimini hızlandırdı ve 2012de Disney dükkanları açmayı da hedefliyor. Disneyin daha uzun vadeli hedefleri arasında Çinde filmlerin daha yaygın dağıtılması ve tüm gün yayın yapan bir televizyon kanalı kurmak bulunuyor.

En heyecan verici fırsat

Şanghay hükümetinin açıklamasına göre, Disneyin yeni parkı yıllık 7.3 milyon ziyaretçi çekecek. Disneyin açıklamasına göre, eğlence merkezi 3.9 kilometrekarelik bir alana yayılacak ve ileride daha da genişleyebilecek. Merkezde iki otel, mağazalar ve eğlence alanları yer alacak. Şanghay Disneyland, dev alanda yer alacak üç lunaparktan ilki olacak. .
Hürriyet


Geri Dön