28 / 04 / 2024

Water Garden İstanbul 29 Temmuz'da kapılarını açacak!

Water Garden İstanbul 29 Temmuz'da kapılarını açacak!

Ziylan Grup Başkanı Mehmet Ziylan, 29 Temmuz’da kapılarını açacak Water Garden’ın yılda 15 milyon ziyaretçi çekip ekonomiye 300 milyon dolarlık katkı yapacağını söyledi.



Ziylan Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen dünyanın en büyük gastronomi ve eğlence merkezi Watergarden İstanbul, 29 Temmuz’da kapılarını açacak. Proje, açılış öncesi iş ve siyaset dünyasının katıldığı özel bir davete ev sahipliği yaptı. Watergarden İstanbul’a ismini de veren, 5 bin metrekare büyüklüğündeki havuzun; su, ışık, müzik, alev, multimedya gösterisi davetliler tarafından ilgiyle izlendi. 


İKİ BİN KİŞİYE İSTİHDAM


Davet öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan Ziylan, fark yaratan bir gastronomi ve eğlence merkezi olarak Water Garden’ın yerli ve özellikle yabancı yatırımcılar açısından Türkiye algısına katkı sağlayacağını söyledi.

Mehmet Ziylan "Yıllık ziyaretçi hedefimiz 15 milyon. Açılıştan itibaren, Watergarden 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Kira ve ekonomide para akışı açısından yıllık 300 milyon dolar katkı sağlayacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.


Avrupa’nın en büyük gösteri havuzu 


Watergarden İstanbul’un kalbi konumundaki, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu gösteri havuzu, Avrupa’da bir yaşam merkezi içinde yer alan “en büyük ve en gelişmiş” gösteri havuzu niteliğini taşıyor. Watergarden İstanbul’a adını veren ve Türkiye’de bir ilk olan gösteri havuzunun önemine de değinen Mehmet Ziylan, “5 bin metrekarelik Watergarden gösteri havuzu; aynı anda su, müzik, ateş, lazer, ışık ve multimedya fonksiyonları ile büyüleyici gösterilere imza atacak” diye 

konuştu. 


İstanbul'un dokusuna uygun


Ziylan, “Ataşehir’de var olan yapıların yanında, bölgeye ve İstanbul’a değer katacak bir yaşam merkezi inşa ediyoruz. Hedefimiz; yeşiliyle, su dokusuyla, farklı ve nostaljik yiyecek-içecek mekanlarıyla, İstanbul’un dokusuna uygun bir yaşam alanını başta hizmete sunmak" dedi.



Akşam



Bu haber Star'da şöyle yer aldı:


Dünyanın en büyük gastronomi ve eğlence merkezi Watergarden İstanbul temmuz ayında açılıyor. Projenin tanıtım davetinde konuşan Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan “Proje ekonomiye 300 milyon dolar katkı sağlayacak” dedi.


Ziylan Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen, Watergarden projesi, 29 Temmuz’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Proje, açılış öncesi iş ve siyaset dünyasının katıldığı özel bir davete ev sahipliği yaptı. Davette, su, müzik, ateş, lazer, ışık gösterileri ile Türkiye’de bir ilk olan gösteri havuzunun, ilk gece gösterisi de gerçekleştirildi. Watergarden İstanbul’a ismini de veren, 5 bin metrekare büyüklüğündeki havuzun; su, ışık, müzik, alev, multimedya özelliklerine sahip gösteri davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Ziylan Grup Yönetim Başkanı Mehmet Ziylan, davet öncesi düzenlenen toplantıda, “Yılda 15 milyon ziyaretçi hedefindeki Watergarden İstanbul’un, Türk ekonomisine yıllık 300 milyon dolar katkıda bulunacağını öngörüyoruz” dedi.


15 MİLYON ZİYARETÇİ 


Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan “Fark yaratan bir gastronomi ve eğlence merkezi olarak yerli ve özellikle yabancı yatırımcılar açısından Türkiye algısına katkı sağlayacak. Gastronomi zenginliğimizle eğlenceyi buluşturarak yerli ve yabancı turist için de bir çekim merkezi olacağız. Yıllık ziyaretçi hedefimiz 15 milyon. Açılıştan itibaren, Watergarden 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. 5 bin metrekarelik etkinlik alanımızla İstanbul’a, önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak yepyeni bir merkez kazandırmış olacağız. Ekonomiye rakamsal katkısından baktığımızda ise kira ve ekonomide para akışı açısından yıllık 300 milyon dolar katkı sağlayacağını öngörüyoruz” diyerek Watergarden’ın hedeflerini anlattı. 


DOLULUK YÜZDE 70 


Watergarden İstanbul’un doluluk oranının şu an yüzde 70 olduğunu vurgulayan Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, kompleks bünyesindeki markalar hakkında da bilgi vererek sözlerine şöyle devam etti: “Watergarden’da Nostalji Sokağı, Taze Pazar, restoranlar, cafe ve bistrolar, food court, sinema, tiyatro, kültür ve eğlence alanlarının her birinde farklı konsept ve markalar olacak. Kaşıbeyaz, Huqqa, Günaydın, Sütiş, Simit Sarayı gibi Türkiye’nin önde gelen yeme-içme markaları da Watergarden çatısı altında olacak. Burada isim veremiyoruz ancak Türkiye’de ilk kez yer alacak markalar ile de görüşmelerimiz var. Watergarden’da Türkiye’nin her köşesinden yöreye özgü geleneksel tatların olacağı gibi, Uzakdoğu, İtalyan, Güney Afrika gibi dünya mutfağından da restoranlar yer alacak.”


Star


Geri Dön