19 / 05 / 2024

WhatsApp yeni tasarımı ile dikkatleri üzerine çekecek!

WhatsApp yeni tasarımı ile dikkatleri üzerine çekecek!

WhatsApp yeniliklerine yenilik ekliyor. İşte dünyada sayısız kullanıcı olan WhatsApp’ın yeni özelliğine dair detaylar!



Dünyada 2 milyara yakın kullanıcı olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarının hoşuna gidecek bir yeniliğe daha imza atacak.  Android işletim sistemi ile özdeşleşmiş olan Material You tasarım dilinin WhatsApp'a uyarlanması için yeni çalışmalara girişti.

Android 12 ile yaygınlaşmaya başlıyor iken, Material You, uygulamaların daha kolay kullanılması ve okunabilir olması için gezinme çubuklarında yaptığı iyileştirmeler ile biliniyor. Daha büyük butonlar ile iyileştirilmiş işlem düğmeleri, daha dinamikleşen, kişiselleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü tecrübesini de akıllı telefonlara taşıyor.

WhatsApp yeni tasarımı ile dikkatleri üzerine çekecek!

MATERİAL YOU WHATSAPP'A TAŞINIYOR!

Meta, WhatsApp'ı Material You'ya uyum sağlayacak şekilde tekrardan tasarlamaya, Android uygulamasındaki gezinme çubuğunun yerini değiştirerek başladı. Eskiden üst tarafta bulunan Sohbetler, Durum ve Aramalar sekmesi daha kolay kullanım sağlaması için aşağı tarafı seçti.

Şimdi sırada ise işlem düğmeleri bulunuyor. WABetaInfo'nun verdiği bilgiye göre WhatsApp'ın ayarlar menüsünde yer alan bildirimler, mesajlar ve benzeri ayarları değiştirmek amacıyla kullanılan açma ve kapama düğmeleri Material You'ya uyacak bir hale getirdi ve eski haline göre daha büyük hale getirdi.

Material You tasarımı şu anda Gmail, Google Drive, Google Dokümanlar, Çeviri, Google E-Tablolar gibi Google'ın şahsi uygulamaları başta olacak şekilde pek çok uygulamada ve akıllı telefonda mevcut. Android 14 ile beraber daha fazla yaygınlaşacağı bekleniyor.

DİNAMİK RENK TEMASI İLK ÖNE ÇIKAN ÖZELLİK!

Material You dili ile amaçlanan çok önemli unsurlardan biri, Android'in daha dinamik ve kişisel olmasında yatıyor. Bu konuya örnek verilir ise, kullanıcı yeni bir akıllı telefon aldıktan hemen sonra genel olarak ilk yaptığı şey duvar kağıdını değiştirmek olmaktadır. Material You ile birlikte sistem ayarlarındaki ve uygulamalarda bulunan renkler, duvar kağıdı ile dinamik olarak eşleşmektedir. Bu durum tabi ki söz konusu uygulamanın da bunu desteklemesi de gerekiyor.


Geri Dön