16 / 05 / 2024

WhatsApp'a öyle bir ceza verildi ki! İşte cezanın nedeni

WhatsApp'a öyle bir ceza verildi ki! İşte cezanın nedeni

 Meta'nın (META.O) WhatsApp yan kuruluşu, Perşembe günü AB'nin önde gelen gizlilik düzenleyicisi İrlanda Veri Gizliliği Komiseri (DPC) tarafından  bloğun gizliliğini ek bir şekilde ihlal ettiği için 5,5 milyon avro (5,95 milyon dolar) para cezasına çarptırıldı.



WhatsApp, akıllı telefonlar için bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Kullanıcıların metin mesajları, sesli mesajlar göndermesine, sesli ve görüntülü aramalar yapmasına ve fotoğraf, belge ve diğer dosyaları paylaşmasına olanak tanır. WhatsApp, mesaj göndermek ve almak için interneti kullanır, bu nedenle SMS veya telefon planı dakikalarını kullanmaz. WhatsApp 2009'da piyasaya sürüldü ve 2014'te Facebook tarafından satın alındı. O zamandan beri aylık milyarca aktif kullanıcısı ile dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri haline geldi.


Reuters'ta çıkan habere göre, WhatsApp'a, bu ay Meta'nın diğer ana platformları olan Facebook ve Instagram'a verdiği benzer bir emrin ardından hizmet iyileştirmeleri için kişisel verileri nasıl kullandığını yeniden değerlendirmesini söyledi. kişisel veri WhatsApp sözcüsü, karara itiraz etmeyi amaçladıklarını 
ve hizmetinin çalışma şeklinin hem teknik hem de yasal olarak uyumlu olduğuna güçlü bir şekilde inandıklarını söyledi.

WhatsApp a öyle bir ceza verildi ki! İşte cezanın nedeni

Avrupa merkezlerinin İrlanda'da olması nedeniyle dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin çoğu için önde gelen AB düzenleyicisi olan İrlandalı gözlemci, WhatsApp'a işleme operasyonlarını altı ay içinde uyumlu hale getirmesi talimatını verdi.

Mayıs 2018'de meydana gelen ihlaller nedeniyle Eylül 2021'de WhatsApp'a 225 milyon avro para cezası verdi; bu, Perşembe günkü şikayetle aynı dönemde ele alındı. WhatsApp, İrlanda mahkemeleri aracılığıyla bu para cezasına itiraz etme sürecinde.

Düzenleyici, bugüne kadar Meta'ya 1,3 milyar avro para cezası verdi ve hizmetlerine yönelik 10 soruşturma daha açtı.

 


Geri Dön