01 / 05 / 2024

Wilo'nun Tuzla'daki binasında çalışanlar gün yüzü görüyor!

Wilo'nun Tuzla'daki binasında çalışanlar gün yüzü görüyor!

Çevre dostu binasına nisan ayında taşınan Wilo, bugüne kadar suda yüzde 50, enerjide ise yüzde 25 tasarruf etmiş. Ofislerin gün ışığıyla aydınlatıldığı binada, temiz hava santrali sayesinde çalışanlar hiç baş ağrısı çekmiyor



Mesai saatleri boyunca tamamen gün ışığının aydınlattığı, iç mekana belli periyotlarla temiz havanın verildiği, personelin yüzde 92'sinin oturduğu yerden manzara gördüğü bir binada çalışmak... Birçoğumuzun nefes almanın bile zaman zaman güç olduğu plazalarda çalıştığını düşünürsek bu saydıklarımız hayal gibi gelebilir. Ancak Wilo'nun Orhanlı - Tuzla'daki yeni merkezinde bunların hepsi mevcut ve sistem nisan ayından beri tıkır tıkır işliyor. Pompa sektöründe Avrupa'nın ilk LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertifikasına sahip binasını inşa ettiklerini söyleyen Wilo Türkiye Genel Müdürü ve Wilo SE Yakın Doğu Bölge Müdürü Ercüment Yalçın, "Bu binada pencereler açılmamasına rağmen çalışanların hiç başı ağrımıyor" diyor. 2008 yılında projelendirmeye başladıkları yeşil binanın 11 milyon dolar yatırımla hayata geçtiğini belirten Yalçın, gün ışığından yararlanma oranlarının yüzde 84 olduğunu vurgulayarak özellikle depo ve montaj yapılan alanlarda saat 18.00'e kadar neredeyse hiç ışık yakmadıklarını dile getiriyor. "Klima santralinin yanında taze havayı filtre edip içeri veren taze hava santralimiz var. Fotokopi makineleri için de ayrı bir oda yaptık" diyen Yalçın, çevre dostu uygulamalar sayesinde suda yüzde 50, enerjide ise yüzde 25 tasarruf ettiklerini belirtiyor. Ayrıca bütün armatürlerin sensörlü, pisuvarların susuz çalıştığı binanın bahçesinde de damla sulama sistemi ve nem sensörleri bulunuyor.

Deneyim şart değil!

Sekiz bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu tesiste şu anda 60 kişi çalışıyor. 2012'de mevcut kadroyu genişletme planları yapan Ercüment Yalçın, yeni alımlarla özellikle montaj, lojistik ve satış departmanlarını güçlendireceklerini söylüyor. Başvuru yapacak kişilerde deneyim aramadıklarını belirten Yalçın, "Adayların yabancı dil bilmesi olmazsa olmaz. Bir de erkeklerin askerlik yapmış olması gerekiyor" diyor. Satış kadroları için çevre ve makine mühendislerini istihdam edeceklerini dile getiren Yalçın, başvurularda Anadolu yakasında ikamet etmenin tercih sebebi olduğunun altını çiziyor.

Bin 40 kişiye uygulamalı eğitim

Wilo'da bayiler, servis elemanları, son kullanıcılar ve üniversite öğrencilerine yönelik yıl boyunca teknik ve uygulamalı eğitimler de düzenleniyor. Katılımcı öğrenciler arasından 'parlak' olanları stajyer ve daimi personel olarak işe aldıklarını ifade eden Yalçın, "Samandıra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile yaptığımız işbirliği gereği her yıl 10-12 stajyer alıyoruz" diyor. Eğitim programlarını yıl başında hazırladıklarını söyleyen Yalçın, katılımcıların her türlü pompa ve hidrofor sistemi hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek 2010 yılında toplam 65 eğitimle bin 40 katılımcıya ulaştıklarını vurguluyor.

Elif Akın / SABAH


Geri Dön