Sektörel

Wolf Tiny CEO: Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor, bir devlet politikasına dönüşmeli!

Çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik Türkiye’nin tek çıkışının çelik evlerden geçtiğini ve bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası bina yapılış yöntemleri tekrardan gündem oldu. Çelikten yapılmış olan yapıların güvenirliği tartışma konusu olurken, İbrahim Tetik konu ile ilgili olarak değerlendirmeler yaptı.

Türkiye’de yaşanan deprem felaketine dikkat çekerek çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik, betonun, Türkiye için yeni fakat ömrü itibariyle oldukça eski bir teknoloji olduğunu söyledi. Tetik, "Çimentonun su yardımıyla kum, çakıl gibi maddelerle karışması sonucu üretilen bu sözde dayanıklı malzeme, artık çağ dışı bir yöntem. Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor” dedi. 

ÇİMENTO ARTIK ÇAĞDIŞI BİR TEKNİK

Betonun, ülke için yeni fakat ömrü itibariyle oldukça eski bir teknoloji olduğuna dikkat çeken Tetik, “Çimentonun su yardımıyla kum, çakıl gibi maddelerle karışması sonucu üretilen bu sözde dayanıklı malzeme, artık çağdışı bir yöntem" olduğunu söyledi. Betona karşı olduğunu ifade eden Tetik, "Çünkü betonarme yapıların özellikle deprem, sel gibi büyük yıkımlarda zararı nasıl fazlalaştırdığını yakinen gördük. Türkiye’deki müteahhitlerin, ev sahibi olmak isteyenlerin artık bu kafadan çıkması lazım" diye kaydetti. 

ÇELİĞİN 750 YIL ÖMRÜ VAR

Çözümün çelik evlerden geçtiğini aktaran Tetik, gökdelenlere göre daha az kat sayısına sahip olan yapıların yıkıldığını ancak gökdelenlerde fazla bir tahribat olmadığını ifade etti. Bu yapıların ayakta kalmasındaki en önemli etkenlerden birinin çelik kullanımının olduğuna vurgu yapan Tetik, teknik bir bilgi vererek çeliğin 750 yıl ömrü, betonarmenin ise 50-60 yıl ömrü olduğunu söyledi. 

ÇELİK EVLERİ DEVLET POLİTİKASINA DÖNÜŞMELİ 

Şehircilik meselesinde, betonun terk edilip, çelik evlerin öncelik haline getirilmesinin bir devlet politikasına dönüşmesi gerektiğine dikkat çeken Tetik, bu hususta topyekun bir iradenin olması gerektiğini aktardı. Söz konusu konuyu yetkililerle de görüştüklerini aktaran Tetik, onların da çelik evler konusunda oldukça olumlu bir anlayışa sahip olduklarını belirtti.

Tetik, "Ben Türkiye’nin en kısa sürede, tüm bölgelerde önce pilot uygulama sonra da şehirlerin tamamına yayılan bir girişim faaliyeti olacağını düşünüyorum. Devletimiz kadar, vatandaşımızın da bu konuda diretmesi ve aktif bir bilince sahip olması gerekiyor" diye değerlendirdi.

 

“TİNY HOUSE’LARA ÇOK BÜYÜK BİR İLGİ VAR” 

Almanya asıllı bir Türk firması olduklarını ve 2008 yılından beri pazarın içinde olduklarını aktaran Tetik, halkın ‘tekerlekli ev’ diye de tarif ettiği tiny house’lara çok büyük bir ilgisi olduğunu söyledi.

Tetik, "Biz de Wolftiny olarak, kataloğumuzu bu alakaya göre, kendi özgün tasarımlarımızı katarak zenginleştirdik. Fiyatlarımız da hala lansman zamanlarımızdan kalma, Türkiye’deki satış ederinin altında. Böylesi bir politikayı sabit tutmaya gayret ediyoruz. Çünkü biz bu işe girerken, ‘herkesin bir evi olmalı’ düşüncesiyle başladık. Bu mottonun ışığı altında ilerliyoruz, çalışıyoruz, yeni üretim yerleri açıp, istihdam yaratıyoruz" diye ifade etti.

Mobil evlere olan ilginin nedenin insanların bilinçaltlarında yatan özgürlük düşüncesi olduğunu söyleyen Tetik, "Tinyhouse’lar kendi kendine yetebilen, insanı herhangi bir yere bağımlı hale getirmeyen, yeni yaşamın yeni yüzleri. Beton yerine çeliğin tercih edilmesinin bir diğer nedeni de çelik evlerin 45-60 gün içinde anahtar teslim müşteriye sunulma imkanı var" diye aktardı.

Konutta kredi çıkmazı: Faizler yükselince bankalar muslukları kapattı, en son 5 yıl önce böyle olmuştu!

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı! Ev fiyatları şatolar ile yarışıyor!