29 / 04 / 2024

Wyndham Hotels-Resorts Türkiye'de 12 yeni otel açacak!

Wyndham Hotels-Resorts Türkiye'de 12 yeni otel açacak!

Wyndham Hotels & Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis, turizm sektörünü ve grubun Türkiye planlarını açıkladı. Wyndham Hotels & Resorts Türkiye'de 12 yeni otel açmayı planlıyor.



Turizm sektörü küresel anlamda pandeminden en büyük yarayı alan sektör olarak öne çıktı. Sınırların kapatıldığı, insanların evlerine hapsolduğu, işlerin evden yürütülmeye başlandığı bu dönemde seyahatler de yok denecek kadar azaldı. Otellerin bir kısmı uzun bir dönem kapalı kalırken, bir kısmı da hiç açılmadı. Ancak bu süreçte yatırım planları yapanlar da var. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre; bunlardan biri de dünya çapında 90 ülkede 9 binin üzerindeki oteli ile faaliyet gösteren ve 2019 yılında toplam 2,5 milyar dolar ciro yapan Wyndham Hotels & Resorts. Dünyanın en büyük turizm zincirlerinden biri konumunda olan Wyndham Hotels & Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis, turizm sektörünü ve grubun Türkiye planlarını anlattı.

içinde bulunduğumuz dönemde turizmde neler öne çıktı? Krizden çıkış sizce nasıl olacak?

Misafir güvenini güçlendirmek, pandeminin seyahat üzerindeki etkilerinin üstesinden gelebilmek için büyük önem taşıyor. Salginin etkilerinin pazarlara ve zaman dilimine göre değişiklik gösterdiğini, salgının seyri ve buna bağlı olarak yerel düzeyde atılan adımlardan da etkilendiğini göz önünde bulundurmak gerek. Ülkelerin seyahat rejimlerini düzenli olarak güncellediği dinamik bir süreç yaşanıyor. İyileşme süreci kısa mesafe koşusundan ziyade, bir maraton olacak. Bu süreç bazıları için hızlı, bazıları için biraz daha zaman alacak. Kaldığımız yere dönüşte, misafirlerimiz ve markalı otellerimizin sahiplerinin güvenliği ve onlarla olan önemli ilişkilerimize odaklanmalıyız. Burada esas olan seyahate duyulan güveni tekrar inşa etmek, kendilerini seyahat etmeye tekrar hazır hissettiklerinde bizim de onları karşılamak için burada olacağımızı bilmelerini sağlamak. 

Türkiye operasyonunuzda durum nedir?

Türkiye genelindeki otel ortaklarımıza destek sağlıyoruz. Türkiye'deki otellerimizin bazıları faaliyetlerine ara vermedi ve kapasitelerini temel hizmet görevlilerine konaklama sağlamak için seferber edenler de oldu. Diğerleri ise ya bir süre kapalı kalıp tekrar açıldı ya da zamanı geldiğinde misafirlerini ağırlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Eylül ortası itibarıyla Türkiye'deki otellerimizin neredeyse yüzde 90'ı açık.

Pandemi büyüme planlarınızı nasıl etkiledi? Türkiye'de kaç otel açmayı planlıyorsunuz?

Türkiye bizim için çok önemli bir büyüme pazarı. Amerika kıtaları dışında ilk La Quinta markalı otelimizi 2019 sonunda Türkiye'de açmıştık. Bu yaz Bodrum ve Giresun'da olmak üzere iki yeni La Quinta oteli açtık. Türkiye'de halihazırda 80'in üzerinde otel bulunan portföyümüze yeni oteller ekleme hedefimiz sürüyor. Önümüzdeki üç yılda 12 otel daha açacağız. Türkiye'deki varlığımızı daha da genişletmek için mevcut ve yeni ortaklarımızla sürekli çalışıyoruz.

Wyndham için Türkiye'nin şu dönemde önemi arttı ya da azaldı mı?

Türkiye bizim için her zaman özel öneme sahip bir ülke oldu ve öyle olmayı kesinlikle sürdürecek. Wyndham'ın İstanbul'daki bölgesel merkezinde görev alan ekibimiz 2015 yılından bu yana otel ortaklarımıza destek sağlıyor. Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa genelindeki operasyon liderlik kadromuzu yeni bir Türkiye bölge direktörlüğü pozisyonuyla daha da güçlendirdik.

Wyndham Hotels & Resorts olarak pandemi sürecini nasıl yönetiyorsunuz?

Bu yil Count on Us (Bize Güvenin) adlı girişimimizi EMEA bölgesiyle buluşturduk. Bu uzun vadeli ve çok yönlü girişimde; en iyi dezenfektanların otellerimizde düzenli kullanımı, yeni eğitim programları ve yönergeler, otel ortaklarımızın Covid-19 ile ilgili ülkelerinde getirilen düzenlemelere uyum sağlamasına destek olmak ve diğer adımlar yer alıyor. Binlerce otel sahibimize sağladığımız önemli finansal desteklerin yanı sıra pandemi koşulları ortaya çıkar çıkmaz, politikalarımızı seyahat edenlere ve Wyndham Rewards üyelerimize daha fazla esneklik sağlayacak şekilde güncelledik. Wyndham Hotels & Resorts olarak amacımız seyahati herkes için mümkün kılmak.


Geri Dön