02 / 05 / 2024

Yabancı gayrimenkul yatırımcısının gözü Türkiye’de!

Yabancı gayrimenkul yatırımcısının gözü Türkiye’de!

Yurt dışından Türkiye'ye gerçekleşen taşınmazlar için yatırım her geçen yıl güçlenerek artıyor. Ülkemize özellikle Araplar ilgi gösteriyor...



Yurt dışından Türkiye'ye gerçekleşen taşınmazlar için yatırım her geçen yıl güçlenerek artıyor. Türkiye, özellikle Arap dünyası için bir cazibe merkezi haline geldi. Aynı zamanda Rus yatırımcılar ile yurt dışından pek çok ülkeden yüksek oranda talep geliyor. Ele alınan veriler ve analizlere bağlı olarak bu taleplerin gayrimenkul üzerinden sürekli olarak artış göstereceği ortaya çıkarılmış durumda. Bu konuda Property TR yabancılara gayrimenkul pazarlayan bir firma olarak profesyonel ve kurumsal bir destek sağlıyor. Ne yapılması ve nerelerden gayrimenkul alınması gerektiği konusunda uzman bir destek sunuluyor.

Yabancıların Gayrimenkul Açısından Türkiye'ye Olan Yatırımları

Yabancıların gayrimenkul alımı her yerde gerçekleşiyor. Avrupalılar, Ruslar, Araplar ve daha pek çok kıta ile ülkeden gayrimenkul için yabancı girişi Türkiye'ye devam ediyor. Kurumsal bir hizmet anlayışıyla Yusuf Boz tarafından kurulmuş firma bünyesinde, yabancılar için gayrimenkul satışı profesyonel anlayışla artış göstererek devam ediyor.

Avrupalıların Sattığı Evleri Araplar Alıyor

Arapların Türkiye'de daha fazla gayrimenkul alıyor. En çok da vatandaşlık hakkının verilmesi ile beraber gayrimenkul piyasasının yurt dışı bazı olarak yükseldiğini söylemek mümkün. Bu durumda Avrupalılar Türkiye’den konut satışı gerçekleştirirken Araplar yüksek oranda bu konutları almaya devam ediyor. Özellikle 2018'de gerçekleştirilen 250 bin dolar ve üzeri gayrimenkul alımı yapan kişilerin, 3 yıl boyunca bu gayrimenkulü satamama durumu bulunmaktaydı.

Fakat istisnai olarak yabancılar adına gerçekleştirilen vatandaşlık hakkı, 3 yıl sonra gayrimenkulün satsa dahi vatandaşlığın devam etmesine olanak tanıyor. Bu da özellikle Arapların gayrimenkul alım noktasında ilgisini çekmektedir. Böylece yabancılara gayrimenkul pazarlama hizmeti sağlayan Property TR, özellikle Araplar için doğru noktalardan gayrimenkul alımı konusunda destek sunuyor.

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gerçekleştirilen ‘İstanbul yatırım Ajansı’ projesi, gayrimenkul konusunda İstanbul'un önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini gösteriyor.

Bu durum olumlu bir gelişme yaşatırken, gayrimenkul alımı konusunda yabancıların ciddi şekilde yatırım yapacağına açıklamaktadır. Tabii burada Yusuf Boz tarafından yönetilen gayrimenkul yatırım firması kapsamında, sadece İstanbul söz konusu değildir. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki sahil alanları, yazlık amaçlı yabancıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Türkiye Yabancı Yatırımcılar İçin Cazibe Merkezi Haline Geldi

Hazine ve maliye bakanı yardımcısı Dr. Nurettin Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için gayrimenkul konusunda cazibe noktası haline geldiğini dile getiriyor. Özellikle 1 milyon dolar değerinde gayrimenkul alan yabancı yatırımcıların vatandaşlık hakkı elde etmesi, Türkiye'nin gayrimenkul noktasında ciddi oranda ilgi görmesine olanak tanımaktaydı. Bu miktarın 250 bin dolara düşürülmesi ile beraber, çok daha yüksek miktarda gayrimenkul alımının yaşandığı görülüyor.

Özellikle 2019 yılı itibariyle 3 bin 551 kişi bu olanaktan faydalanmış durumda. Tıpkı Yunanistan'ın da 250 bin dolarlık yatırım ile vatandaşlık hakkı verdiği gibi, Türkiye de aynı şekilde politika üzerinden devam ediyor. Bu konuda Property TR gayrimenkul yatırım firması bünyesinde ele alınan gelecek tahminlere göre, bu yatırımların ileriki senelerde de çok daha yüksek oranda artış göstereceğini anlatıyor.

Kanal İstanbul Çevresinde Yaşanan Gayrimenkul Hareketliliği

Son dönemlerde Kanal İstanbul projesinin gündeme gelmesiyle beraber, bölgede oldukça artış gösteren bir gayrimenkul yatırımı gözlenmiş durumda. Bu açıdan yabancılara gayrimenkul pazarlama hizmeti sağlayan Property TR, kurumsal bir anlayışla bu çalışmalarına devam ediyor. Üstelik firma bünyesindeki verilere bağlı olarak gelecek yatırımlar için daha yoğun bir talep beklendiğini de eklemek gerekir.
 
Özellikle yabancı ülkeden gelen pek çok kişi Kanal İstanbul projesinin yapılacağı bölgede gezdikleri ve inceleme yaptıkları görülüyor. Sadece Kanal İstanbul değil ayrıca İstanbul'un pek çok farklı bölgesi adına, Yusuf Boz tarafından yönetilen gayrimenkul yatırım firması kapsamında önemli alım satımlar devam ediyor.
 

Türkiye'de yerleşik her 3 yabancıdan birisi kendi evinde oturuyor!
 


Geri Dön