03 / 05 / 2024

Yabancı yatırımcı için güvenli liman artık İstanbul!

Yabancı yatırımcı için güvenli liman artık İstanbul!

Gayrimenkul sektörünün masaya yatırıldığı ‘Gayrimenkul Zirvesi’nde konuşan Ethem Sancak, karmaşa durumlarında yabancılar tarafından güvenli liman olarak görülen Londra’nın tahtına artık İstanbul’un oturduğunu söyledi...



14. Gayrimenkul Zirvesi’nde düzenlenen ‘İş Dünyası Gayrimenkul  Platformu’nda konuşan Türkmedya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, gayrimenkul sektörünün medya ve otomotiv sektörü için hayati derecede önem taşıdığını söyledi.


Sancak, Ortadoğu’daki karmaşa sürecinde en güvenli limanın İstanbul ve Türkiye olduğunu belirterek “Bu coğrafyalarda karmaşaların yaratacağı tehlikelerden özellikle mülk sahiplerinin sığınacağı yer eskiden Londra’ydı. Şimdi güvenli limanın adresi İstanbul oldu. Nereden bakarsanız bakın gelecek, İstanbul ve Anadolu’dadır. İstanbul ile ülkemizde başlayan bir kentleşme süreci var.


Batı’nın 400 yılda gerçekleştirdiği kentleşme sürecini 40 yıla sığdırdık. Şu anda nüfusu 1 milyonu geçen 16 kentimiz var. İstanbul gibi mega kentlerimiz var. Gelişmiş toplumlar gibi biz de önümüzdeki 20 yılda nüfusunun yüzde 3’ü tarım emekçisi olan ama ezici çoğunluğu kentte yaşayan bir topluma dönüşeceğiz. Bu iyi haber... Gayrimenkul sektörüne muazzam bir alan açılıyor. Uygarlık değişimiyle İstanbul ile beraber Anadolu coğrafyaları da değer kazanacak” diye konuştu.


‘Güzel kentler inşa edin’


Kentleşmenin çok büyük önem taşıdığına vurgu yapan Ethem Sancak, gayrimenkul yatırımcılarının kendilerini sadece müteahhit ve yap-satçı olarak görmemeleri gerektiğini ifade etti. Sektörün şehrin gelişmesindeki öneminin altını çizen Sancak “Kentleşmemiz çok hayatidir. Kentleşirsek demokrasimiz muazzam olur, sanayimiz gelişir, çekim merkezi haline geliriz. Kendinizi müteahhit gibi, yap-satçı gibi görmeyin. Siz çok daha fazlasısınız. Bize güzel kentler yapın” dedi. Geleceğin, gayrimenkul sektörü için çok parlak olacağı öngörüsünde bulunan Ethem Sancak, kentin olmadığı yerde sanayinin de olamayacağını, kentlerin gelişmesine bağlı olarak sanayinin de gelişeceğini sözlerine ekledi.


ŞEHRİMİZ İÇİN ALTIN DÖNEM

Ethem Sancak, Osmanlı İmparatorluğu’nun 1700’lü yıllarda başlayan gerileme ve çökme sürecinden sonra, bu yüzyılın başıyla birlikte  tarihi bir fırsat yakalandığına dikkat çekti. Sancak, şöyle devam etti: “Batı ciddi bir çöküş içine girdi. Stratejistler Batı’nın işinin bittiğini ifade ediyorlar. ‘Uygarlık Asya Pasifik’e  kayıyor’ diyorlar. Son uygarlık yer değiştirmesi 2. Dünya Savaşı sırasında yaşandı. 50 milyon insan öldü, uygarlık Londra’dan New York’a gitti. Dönüşüm büyük bir yıkımla oluyor. Biz de yıkımların olacağı çağa girdik. Bu yer değiştirmede İstanbul’un, yeni bir altın dönemine gireceğini söyleyebiliriz.”


Star


Geri Dön