30 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılara sunulan avantajlar devam etmeli!

Yabancı yatırımcılara sunulan avantajlar devam etmeli!

Yabancı yatırımcıların Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Tümyapı Yönetim Kurulu Üyesi Ruşen Mete Akyüz, yabancı yatırımcılara sağlanan avantajların devam etmesi gerektiğini söyledi.



 

Kağıthane Cendere'de hayata geçirilen Porta Vadi projesinin lansmanı bugün Four Seasons Bosphorus'ta gerçekleşti. Toplantıya Tümyapı Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Savcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ruşen Mete Akyüz, Şenol Kaya ve Uygar Kahaoğlu katıldı.


Toplantıda konuşan Tümyapı Yönetim Kurulu Üyesi Ruşen Mete Akyüz, yabancı yatırımcıların Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Yüksek KDV oranlarına da değinen Akyüz, "İstanbul bir marka şehir, yabancı yatırımcının da ilgisi var. O yatırımın içeriye akması için yabancı yatırımcılara sağlanan avantajlar devam etmeli." dedi.


KDV avantajı, vatandaşlık hakkı gibi avantajların yabancı yatırımcıyı ülkeye çektiğini dile getiren Akyüz, kurdaki hareketliliğinde de yabancıları cezbettiğini belirtti.

 

Porta Vadi

Konut, ofis ve mağaza karmasından meydana gelen Porta Vadi projesi 4 blok halinde yükseliyor. 1 bloğun ofis, kalan 3 bloğun ise ofis olarak tasarlandığı projede  1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. 2018 yılının sonunda teslim sahiplerine edilecek olan Porta Vadi projesinde konut fiyatları 900 bin TL ile 3 milyon TL arasında değişiyor. 

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön