21 / 05 / 2024

yabancılara kdv indirimi

yabancılara kdv indirimi

Yabancı yatırımcıların Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Tümyapı Yönetim Kurulu Üyesi Ruşen Mete Akyüz, yabancı yatırımcılara sağlanan avantajların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Trabzon yabancılara konut satışında 4. sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye konut satış rakamları dün açıklandı. Açıklanan verilere göre; Trabzon yabancılara konut satışında 4. sırada yer aldı. 

Yabancılara ilk 10 ayda 17 bin 918 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ilk 10 ayda yabancılara toplam olarak 17 bin 918 konut satıldı. Ekim ayında en çok konutu 528 adetle Suudi Arabistanlılar aldı.

Yeni Zelanda'da yabancılara konut satışı yasaklandı!

Yeni Zelanda'da yabancılara konut satışı yasaklandı. Hükümet, yasakla birlikte konut piyasasında fiyatları düşürüp kendi vatandaşlarının gayrimenkule ulaşımını kolaylaştırmak istiyor.  

Mobilyada KDV indirimi için son 3 gün!

Şubatta hayata geçirilen mobilyadaki KDV indiriminin son günlerinde mobilyacılar satışlardan memnun.KDV indirimi 30 Eylül'de sona erecek.

Ağustos'ta yabancılara 1.684 konut satıldı!

Türkiye genelinde Ağustos'ta 120 bin 198 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 3,7, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 artış gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 11,4 artarak bin 684 oldu.

KDV indirimi son tarih 2017!

Şubat 2017 tarihinden beri mobilyalarda uygulanan KDV indirimi sona eriyor. Peki, KDV indirimi son tarih 2017 ne zaman? KDV indirimi uzatılacak mı?

Mobilya sektöründe KDV indirimi kalıcı olmalı!

Sektöre yeni bir heyecan ve hareketlilik getiren KDV indirimi üreticiye derin bir nefes aldırırken piyasaları da hareketlendirdi.

İnşaatta KDV indirimi devam etmeli!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat sektörünün büyümesi için KDV indiriminin payını değerlendirdi. Demirtaş, ''İnşaatta KDV indirimi ve tapu harcı indirimi devam etmeli” dedi.

Yabancılara Temmuz'da bin 726 konut satıldı!

TÜİK, Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde Temmuz ayında 115 bin 869 konut satıldı.Yabancılara yapılan konut satışları Temmuz'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65,3 artarak bin 726 oldu.

Yabancılara günde 50 konut satıldı!

Türkiye'de son 4,5 yılda yabancılara 81 bin 754 konut satılırken, bu sayı günlük yaklaşık 50 konut satışına karşılık geldi.

KDV avantajı yabancılara konut satışını artırdı!

Yabancıya konut satışları Haziran'da rekor seviyeye ulaştı. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancılara konut satışını değerlendirdi.

Yabancılara konut satışında Trabzon 3. sırada!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Mayıs 2017 konut satışı verilerini değerlendirdi. Hacısalihoğlu, bölgenin yabancılara konut satışında Türkiye’de üçüncü sırayı aldığını belirtti.

yabancılara kdv indirimi Haberi

yabancılara kdv indirimi

Kağıthane Cendere'de hayata geçirilen Porta Vadi projesinin lansmanı bugün Four Seasons Bosphorus'ta gerçekleşti. Toplantıya Tümyapı Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Savcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ruşen Mete Akyüz, Şenol Kaya ve Uygar Kahaoğlu katıldı.


Toplantıda konuşan Tümyapı Yönetim Kurulu Üyesi Ruşen Mete Akyüz, yabancı yatırımcıların Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Yüksek KDV oranlarına da değinen Akyüz, "İstanbul bir marka şehir, yabancı yatırımcının da ilgisi var. O yatırımın içeriye akması için yabancı yatırımcılara sağlanan avantajlar devam etmeli." dedi.


KDV avantajı, vatandaşlık hakkı gibi avantajların yabancı yatırımcıyı ülkeye çektiğini dile getiren Akyüz, kurdaki hareketliliğinde de yabancıları cezbettiğini belirtti.

Porta Vadi

Konut, ofis ve mağaza karmasından meydana gelen Porta Vadi projesi 4 blok halinde yükseliyor. 1 bloğun ofis, kalan 3 bloğun ise ofis olarak tasarlandığı...