07 / 08 / 2024

Yabancı yatırımcıların Türkiye iştahı devam ediyor!

Yabancı yatırımcıların Türkiye iştahı devam ediyor!

Gayrimenkul devlerinin buluştuğu ve bu yıl 4'üncüsü düzenlenen CNR Emlak Fuarı, dün İstanbul'da kapılarını açtı. 20 Kasım'a kadar sürecek fuarda 400'e yakın proje sergileniyor.



Gayrimenkul devlerinin buluştuğu ve bu yıl 4'üncüsü düzenlenen CNR Emlak Fuarı, dün İstanbul'da kapılarını açtı. 20 Kasım'a kadar sürecek fuarda 400'e yakın proje sergileniyor. 


Yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin katıldığı fuara, özellikle Körfez ülkelerinden bireysel ve kurumsal yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti. Türk ekonomisi ve siyasetine duydukları güvenle Türkiye'deki yatırımlara devam edeceklerini ifade eden yatırımcılar, Türkiye'yi bölgenin güvenli limanı olarak tanımladı. Bu yıl ilki düzenlenen CNR İstanbul Emlak Zirvesi'nde konuşan CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, fuar için Ortadoğu ülkeleri, Rusya, İran'dan sektörün ileri gelenlerini ziyaret ettiklerini, katılımcıların uçak biletlerine kadar tüm masraflarını karşıladıklarını söyledi. Şenel "Yabancıların yüzde 90'ı satın almak için geldiler" dedi. 


'KRİTERLERİMİZİ YABANCILARA UYDURMAMIZ GEREKİYOR' 

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım da Türkiye'deki fuarların yatırımcılara en az yabancı ülkelerdeki kadar fırsatları sunduğunun altını çizdi. Durbakayım "İmkânlarımız geniş, ürünümüz iyi. Yeter ki bizim satış politikalarımız yabancının beklentilerini yerine getirsin. Bizlerin bir inşaata başladığı ilk noktadan, kazmayı vurana kadar geçen sürede bir sürü şartlar değişiyor. Kriterlerimizi yabancılara uydurmalıyız. 

Önümüzdeki günlerde inşallah bakanlığımız bununla ilgili tedbirleri alacaktır. Yabancı da Türkiye'ye yatırım yapmaya istekli, satış rakamlarımızı çok yukarılara taşıyacağız" diye konuştu. 


'Türkiye yatırımcı açısından tam bir fırsatlar ülkesi' 


 TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Körfez yatırımcılarının Türk gayrimenkul sektörüne ilgisinin devam ettiğine dikkat çekti. Özçelik, "Darbe girişimi sonrası tereddüt yaşansa da şimdi Türkiye'ye güveniyorlar ve yatırımdan vazgeçmeyeceklerini söylüyorlar" dedi. Özçelik, yabancı yatırımcılara Türkiye'ye yatırım zamanı olduğunu iyi anlatmak gerektiğini, bölgenin en güvenilir ülkesi Türkiye'nin yatırımcılar için fırsatlar ülkesi olduğunu söyledi. 


'500 MİLYON TL'İK FONLA BÜYÜYECEĞİZ' 

Al Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı (ASAF) ortaklığıyla Başakşehir Belediyesi arsasında hayata geçmekte olan 3. İstanbul projesi fuarda yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. ASAF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akbal, "3. İstanbul, gerçekten de çok değerli bir ilgiye mahzar oldu" dedi. 


İKİ FON KURDUK 

Projenin ortaklarından Suudi Arabistanlı AlZemal Grubu'nun Başkanı Abdul Hamid Al-Zamil ise Türkiye'deki siyasi ve ekonomik istikrar nedeniyle yatırıma devam edeceklerini söyledi. Türk ortaklarıyla projeyi 1.1 milyar TL yatırımla geliştirdiklerini hatırlatan Al-Zamil, "Türk devletinin yabancı yatırımcılara sağladığı kolaylıklar ve ülkenin gelişim potansiyeli nedeniyle yeni yatırımlar da planlıyoruz. Türkiye'yi güvenli liman olarak görüyoruz. Biri ticari ve diğeri gayrimenkul kiralama alanında faaliyet gösterecek iki fon kurduk. Her bir fonun değeri 250 milyon lira değerinde. Türkiye'de büyümeyi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı. 


Habertürk



Geri Dön