29 / 04 / 2024

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...



Son dönemlerde sık sık gündeme gelen borsada yatırımcı sayısı son bir yılda 5 milyon kişi arttı.  Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/borsafilozofu üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti.

İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor. Nasıl mı?

Borsanın en iyi 30 şirketlerinin yer aldığı BIST30 endeksini açıyorsunuz. #gubrf Gübre Fabrikaları diye bir şirket var. 5 taban yemiş, tabanda satış için bekleyen milyonlarca adet lot var. Şirketin bedelsiz başvurusu aylarca beklemiş, reddedilmiş, bültende yayınlanmamış. Şirketin ve ortakların öncesinden haberi olmuş, viop tarafındaki pozisyonlardan hiç bahsetmiyorum. Şirketin bedelsizi onaylanmadan bölündü resmen(!) 5 günde %50 değer kaybetmiş, daha ne kadar düşeceği faili meçhul. Şimdi soruyorum size? Nerede güven? Nerede istikrar? Nerede sorumlular?

Peki vatandaşlar bu konuda ne düşünüyor? İşte vatandaşlardan gelen o yorumlar...

"Güven bugün izinli, istikrar okulu bırakmış"

"Sorsan, borsa oyun yeri değildir derler"

"Borsanın çoğu yüzde 50 düştü"

 

"Sen buranın Türkiye olduğunu unutuyorsun sanırım"

"Yabancıyı çok abartıyor, kendinizi çok aşağılıyorsunuz"

 

Altın, dolar, borsa, bitcoin... Mert Başaran 2023'te en çok kazandıranları açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Seçim sonrası en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön