29 / 04 / 2024

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı!

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı!

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı. Geçen yılın ilk sekiz ayında yabancılara 13 bin konut satılırken bu yılın aynı döneminde .18 bin 540 konut satıldı.



Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından geçen süreçte yabancıya satış oranları hala istenilen seviyelere gelemedi. Geçtiğimiz ay yapılan vatandaşlık hakkının 250 bin dolara düşürülmesi uygulamasıyla yabancıya satışların yükseltilmesi hedeflendi. Kurlardaki artışla birlikte TL'nin değer kaybetmesi ülkemizi yabancı yatırımcı için cazip bir ülke haline getirdi. Ancak bu süreçte en önemli konu güven. Bir dönem ülkemizden alım yapma konusunda çekimser davranan yabancı yatırımcıların konut, ofis, AVM ve otel yatırımları konusunda Türkiye'de fırsat araştırması yaptıklarına yönelik duyumlar alıyoruz. Avrupalılardan Uzakdoğululara kadar yabancı
yatırımcılar yeniden ülkemizi mercek altına almış durumda. Uzmanlar önümüzdeki dönemde sık sık satış haberleri duyacağımızı belirtiyor.

Ekonomist’te yer alan habere göre; Geçen yılın ilk sekiz ayında yabancılara 13 bin konut satılırken bu yılın aynı döneminde .18 bin 540 konut satıldı. Tahminlere göre bu yıl yaklaşık 30 bin konut satışıyla kapanacak. Halihazırda yabancıya konut satışında alım yapanlar daha çok Arap ülkeleri. Onlar da Trabzon, Yalova gibi kentleri tercih ediyor. Sektör temsilcileri, yabancıya konut satışının bir ihracat kalemi olarak değerlendirilmesi halinde 2023 yılına kadar 20 milyar dolarlık satış yapılabileceğini öne sürüyor.

 

Yabancıya konut satışı Eylül'de yüzde 151,1 arttı!
 


Geri Dön