Kira

Yabancılara sahte kira sözleşmesi şoku: İkamet izni olmayanlara ev kiralamaya çalışan 6 şüpheli gözaltında!

Yasal olarak ikamet izni bulunmayan yabancı uyruklulara sahte kira sözleşmeleri hazırlayarak Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ibraz eden 6 şüphelinin göz altına alındığı belirtildi. İşte detaylar...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Türkiye'de yasal kapsamda ikamet izni olmayan yabancı uyruklulara sahte kira sözleşmeleri hazırlayarak Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ibraz ettikleri belirlenen 13 şüpheliye ilişkin  soruşturma başlatıldı.

Şüphelilerin, yabancı uyruklu 110 kişi ismine kira sözleşmeleri düzenledikleri ve bu sözleşmelerin tümünde 'yapı kullanma izin belgesi' olmayan ve inşaat şeklinde olduğu belirlenen aynı yerleri ikamet adresi olarak gösterdiği tespit edildi.

Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; 'Göçmen kaçakçılığı', 'Özel belgede sahtecilik' ve 'Gerçek dışı beyanda bulunma' suçlarından haklarında soruşturma başlatılan 13 şüpheliden 6'sı Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin de yakalanmasına ilişkin çalışmaların sürdüğü ifade edildi. 

Son günlerde emlak sektöründe yapılan fırsatçılıklar ve dolandırıcılıklar sık sık gündeme geliyor. Bugün gündeme gelen başka bir habere göre de Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet aracılığıyla kiraya verenlere 600 bin lira tutarında idari para cezası kesildiği açıklandı. 

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Erikli, Yayla ve Mecidiye köyü sahillerinde, bazı yazlıkların bir satış ve kiralama internet sitesi üzerinden ‘turizm amaçlı kiralama izin belgesi’ bulunmamasına rağmen turizm amaçlı kiraya verildiği belirlendi. 

Airbnb düzenlemesi şeklinde de gündemde olan turizm amaçlı kiralama belgesi olmadan üçüncü kişilere konut kiralayanların tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Söz konusu düzenleme ile dairelerin, yazlık olarak kiralanabilmesi için apartman veya site sakinlerinden onay alınması şartı koyuldu. Ayrıca, 100 günden daha az olan kiralamalar turizm amaçlı kiralık kapsamına giriyor. 

Yine geçtiğimiz günlerde Marmaris’te 5 bin civarı kaçak işletme olduğuna dikkat çekilmiş ve gözde turizm merkezi Muğla'da, konutların turizm amaçlı kiraya verilmesi amacıyla 10 bin seviyesinde başvuru geldiği ifade edilmişti. 

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları ne olacak? 

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

Yazlıklarını belgesiz kiraya verene 600 bin TL ceza: Turizm amaçlı kiralama izin belgesinde şok!