28 / 04 / 2024

Yabancıya her yıl 100 bin konut satılacak!

Yabancıya her yıl 100 bin konut satılacak!

Yabancıya konut satış adedinde 2019 beklentisinin yaklaşık 45 bin olduğunu belirten Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, ''Yabancılara kısa vadede yıllık 100 bin adet konut satılması hayal değil'' diye konuştu.



Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarları arasında yer alan MIPIM'in stratejik ortaklığıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleşen RE360 Gayrimenkul Buluşması'na başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; etkinlikte konuşan Alkaş, RE360'ın sektörü buluşturan ve gayrimenkulün en önemli etkinliklerinden olduğunu ifade etti.

Bu yıl, sektörün önemli ödül programları arasında bulunan Sign of the City Awards ile güç birliği yaptıklarını sözlerine ekleyen Alkaş, etkinliğe katılan yerli ve yabancı konuklarla sektörün ortak akıl arayışına ve sorunlarına yepyeni çözümler üreteceklerini kaydetti.

Sektöre daha fazla yabancı yatırım gelmesi amacıyla MAPIC ve MIPIM gibi organizasyonları düzenleyebileceklerini bu etkinlikle gösterdiklerini söyleyen  Alkaş, dolu ve zengin içeriğe sahip etkinliğe her geçen yıl daha fazla yerli ve yabancı konuğun katıldığını, organizasyonda fikir alışverişlerinin yapıldığını ve deneyimlerin paylaşıldığını kaydetti.

Avi Alkaş, "Çıkışa geçmekte olan Türk gayrimenkul sektörünün çıkışına ivme kazandırmak ve daha fazla uluslararası dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Bu sayede zamanında çok ciddi yatırımlar almış gayrimenkul sektörünün tekrar çıkışını pekiştirmek arzusundayız." açıklamasında bulundu.

- "Yurt dışında gerçeği yansıtmayan algıları değiştirmeliyiz"

Ticari gayrimenkullerde son yıllarda yabancı yatırımcıda istenilen artışın yakalanamamasından bahseden Alkaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Maalesef Türkiye'nin gerçeği, algısından daha iyi. Maalesef derken kastım; kendimizi daha iyi tanıtmamız ve anlatmamız adına biraz geride kalmamız. 'Kendimizi ve sektörümüzü yabancı yatırımcıya yeterince anlatamıyoruz' diye düşünüyorum. Dolayısıyla RE360 gibi organizasyonlarla, MIPIM'i Türkiye'ye getirmekle uluslararası yatırımcının algısını değiştirebiliriz. Yurt dışında Türkiye ile ilgili savaş ve kriz konusunda haksız algıları değiştirmemiz gerekiyor."

Gerek dışarıdaki uluslararası etkinliklere katılan Alkaş, gerek sektör oyuncularının dış temaslarını pekiştirip Türkiye ile ilgili olumsuz algıları dağıtabileceklerinden bahsetti.

- "Yabancıya konut satışında kısa vadede 100 bin adedi yakalamak mümkün"

Türkiye'ye gelen yabancıların burayı çok sevdiğini kaydeden Alkaş, konferansa gelen yabancıların daha sonra buradan ev aldığının bile görüldüğünü, bugün RE360'a gelen yabancı konukların bazılarının kendi evlerinden etkinliğe ulaştığını belirtti.

Konut satışında 2019 genelinde bir milyon adedin geçileceğini sözlerine ekleyen Alkaş, yılın 10 ayında yabancılara satılan konut adedinin ise 36 bin 197'ye ulaştığını kaydetti.

Alkaş, "Yıllık satış adedinin 1,2 milyonu bulması gerekiyor. Deprem tehlikesine karşı iç satış artarken, turist sayısındaki yükselişle birlikte yabancılara satışta da artış yaşanması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Daha fazla turistle yabancıya konut satışının artacağını ifade eden Alkaş, "Bu yıl yabancıya konut satış adedinin 45 bine yaklaşması bekleniyor. Yurt dışında algıyı iyi yöneterek, kurumsal tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yaparak, iyi bir organizasyon hayata geçirerek yabancılara kısa vadede yıllık 100 bin adet konut satılması hayal değil. Bu rakamı rahatça yakalayan ülkeler var." dedi.

- Etkinlikte 40 konuşmacının yer alacağı 21 oturum düzenlenecek

Verimlilik ile sürdürülebilir bir geleceğe odaklanan ve kendi alanında tanınan 40 konuşmacının bulundu.21 oturumun yapıldığı RE360 iki gün boyunca devam edecek. Etkinlik kapsamında, yabancı isimlerin de yer aldığı konuşmacılar ufuk açan, sorun çözen, iş birliğine ve yatırıma odaklanan değerlendirmelerde bulunacak.

 


Geri Dön