19 / 08 / 2024

Yabancıya konut satışında Ruslar yine ilk sırada!

Yabancıya konut satışında Ruslar yine ilk sırada!

Ülkemizde yaptıkları gayrimenkul yatırımları ile dikkat çeken Ruslar, Temmuz ayında Türkiye'den toplamda 485 konut alarak, 28 aydır en fazla konut alan yabancı grup olmayı sürdürüyor.



Ülkemizde yaptıkları gayrimenkul yatırımları ile dikkat çeken ve son dönemlerde yatırımlarını başka ülkelere kaydırdıkları belirtilen Ruslar, Temmuz ayında Türkiye'den toplamda 485 konut alarak, 28 aydır en fazla konut alan yabancı grup olmayı sürdürüyor. İşte Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tek tek açıklanan ve sektör tarafından da merakla beklenen o veriler...

Ülkemizdeki gayrimenkul piyasasında yabancı alıcıların ilgisi artmaya devam ederken, Rus vatandaşlarının söz konusu bu alandaki liderliği de oldukça dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ve sektör tarafından da merakla beklenen söz konusu verilere göre, Ruslar 2024 Temmuz ayı sonu itibarıyla Türkiye’den toplamda 485 konut edindi.

Yabancıya konut satışında Ruslar yine ilk sırada!

Resmi olarak açıklanan söz konusu bu veriler, Rusların 2022 yılının Nisan ayından bu yana 28 aydır üst üste Türkiye’de en çok konut satın alan yabancı grup olarak yerini koruduğunu ortaya koydu. Yine TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Temmuz'da Rusları, Türkiye’de 171 konut satın alan Ukraynalılar izledi.

Haberrus'un haberine göre, 3. sırada 162 gayrimenkul ile Almanlar yer alırken, ilk beş arasında ayrıca İran (151 konut) ve Kazakistan (122 konut) vatandaşları yer aldı.  Bu yılın Temmuz ayında yabancılar, Türkiye’de toplam 2 bin 350 konut satın aldı. Söz konusu bu rakam, 2023 yılının Temmuz ayında gerçekleşen 2 bin 801 konut satışına göre yüzde 16,1’lik bir düşüşü gösteriyor.

Yine açıklanan rakamlara göre yabancılara yapılan satışların toplam konut işlem hacmi içindeki payı da yüzde 1,8 şeklinde kaydedildi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan uzmanlar, yabancı alıcıların Türk gayrimenkullerine olan ilgisinin kademeli olarak azalmasını, Türk lirasındaki enflasyona, oturma izni almak için gerekli olan asgari yatırım tutarının 70 bin dolardan 200 bin dolara yükseltilmesine  ve kısa süreli kiralamalara getirilen yeni düzenlemelere bağlıyor.

Söz konusu bu faktörler, yabancıların ülkemizdeki gayrimenkul yatırımlarına olan talebini olumsuz yönde etkiliyor.

Helmann Holding'den 200 bin metrekarelik arsa satışı!  5 bin adet konut, AVM ve otel yapılabilecek!

İnşaat sektöründe kalifiye işçi sorununa mahkum formülü…

Mevduat mı, gayrimenkul yatırımı mı? Uzmanlar cevapladı! İşte en avantajlı yatırım aracı!


Geri Dön