04 / 05 / 2024

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Yabancıya konut satışı geçen seneyi 50 bin adet rekor satışıyla kapattı. Bu yıl için en az 70 bin adetlik satış hedefleniyor.



Dünya'nın her bölgesinden alıcı oluyor

Türkiye sadece Müslüman ve Arap ülkelerden talep görmüyor; Kanada'dan Vietnam'a, Meksika'dan Brezilya'ya kadar bir çok yerden talep alıyor.

Bucak, "Konut satışı yaptığımız 87 ülkeden 47'sine henüz bin ve üzeri konut satamıyoruz ama talebi gördük, süreci doğru yönetirsek iyi bir hikaye yaka layabiliriz" diye ifade ediyor.

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Türkiye'nin marka değerinin, yatırım ve yaşam potansiyelinin görünür kılınmasıyla ticari faaliyetlerin de kartopu etkisiyle büyüyebileceğine dikkat çekiliyor. Şimdi yabancı yatırımcı için ortalama gayrimenkul bütçesi 185 bin dolar çivarında. Tanıtım faaliyetlerini arttırarak üst sekme alıcılarının ilgisini çekmek mümkün. Yabancı yatırımcının rağbet gösyerdiği şehirler İstanbul,  Ankara  ve Antalya olurken İzmir ve ilçeleri de son dönemde ilgi görmeye devam ediyor. Rize, Mersin, Samsun,  Bursa, Muğla, Sakarya, Trabzon,  Adana yabancı yatırımcıların radarındaki diğer şehirler.

Yatırımcı, en çok ulaşım hatlarına yakın manzarası güzel markalı konut projelerine ilgi gösteriyor. Antalya gibi illerdee yazlıklara, Bodrum'da bahçeli villa veya konuta yoğun talep gösteriyor. İzmir'de , Reis Dere, Urla, Alaçatı öne çıkarken, havalimanına, hastanelere ve kent merkezine yakın ilçeleri yeni gözde bölgeler olarak dikkat çekiyor.

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, yabancıya konut satışından turizmdeki kadar gelir elde edi lebileceğini söylüyor. Yabancılara ortalama 180 bin dolardan konut satışı yapıldığını belirten Çelik, "Normalde 180 bin dolar çok ucuz bir rakam. 100 bin konut satma hayalimiz var. 300 bin dolardan 100 bin konut satilsa nere deyse turizm sektörü kadar ülke ekonomisine döviz kazandıracak potansiyele sahibiz" diyor.

 


Geri Dön