28 / 04 / 2024

Yakutiye kentsel dönüşümü devam ediyor!

Yakutiye kentsel dönüşümü devam ediyor!

Yakutiye'nin kentsel dönüşümü devam edivor Belediye Başkanı Ali Korkut, yüzde 30 civarında bakiyesi kalan Hacıcıınıa. Taş Mescit ve Narmanlı mahallelerinde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.



Yakutiye'nin kentsel dönüşümü devam epor Belediye Başkanı Ali Korkut, yüzde 30 civarında bakiyesi kalan Hacıcıınıa. Taş Mescit ve Narmanlı mahallelerinde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kamulaştırma çalışmaları çerçevesinde 3 yıldır devam eden dönüşüm alanlarının kamulaştırma ve kötiı yapılaşmalardan temizlenme çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Hasani Basri Mehdi Efendi Habip Efendi semtlerinde kentsel dönüşüm alanlarının kötü yapılaşmadan temizlenerek ihale edildiğini hatırlatan Korkut. "Mehdi Efendi. Habip Efendi semtinde 40 dönümü aşaıı dev bir yapılaşmanın başındayız. Önümüzdeki yaz. elle tutulur, gözle görülür modern yapılar ortaya çıkacak. Hasanibasri mahallesinde yapılaşma sürüyor. Birde kentsel dönüşümde ilk aşaması devam eden alanlarımız var. Bu kış Hacı Cuma Taş Mescit. Narmanlı mahallelerinin kalan alanlarında kamulaştırmayı temizlemeyi hedefliyoruz. önümüzdeki yıl inşallah bıı alanların da satışını gerçekleştireceğiz. Gelen paralar yine Şehrin değişimi ve dönüşümü için kaynak oluşturacak" dedi. 


HACICUMADA KAMULAŞTIRMA VE YIKIM SÜRÜYOR 


Yüzde 70 civarında kamulaştırması tamamlanmış olan Taş Mescit, ilacıcuma ve Narmanlı mahallelerinde 20M yılı ikinci yarısı yapılan kamulaştırmalarla 75 kişiye ait bina kamulaştırıldı. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön