29 / 04 / 2024

Yalçın Avcı: Mobilya sektörü yer darlığından yüzde 30 kapasiteyle çalışıyor!

Yalçın Avcı: Mobilya sektörü yer darlığından yüzde 30 kapasiteyle çalışıyor!

Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Yalçın Avcı yaptığı açıklamada, mobilya sektörünün şuanda yüzde 30 kapasite ile çalıştığını belirterek, kullandıkları sitenin 1960'lı yıllardan kalma olduğunu söyledi.




Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Yalçın Avcı, mobilya sektörünün şuanda yüzde 30 kapasite ile çalıştığını belirterek, kullandıkları sitenin 1960'lı yıllardan kalma olduğunu söyledi. 


Yalçın Avcı, Mobilyacılar Kooperatifi Başkanı Aydın Gizir ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte.  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Sitede faaliyet gösteren esnaf olarak daha modern bir alanda çalışmak ve üretmek istediklerini belirten Yalçın Avcı, şu anda mobilya sektörünün ortalama yüzde 30 kapasiteyle çalıştığını aktardı. Mevcut sitenin 60'lı yıllardan bu yana faaliyette olduğunu aktaran Avcı, "Derme çatma bir hale geldi. Bu siteyi yeni bir yere taşıyarak, her mobilyacı için 2 bin metrekarelik yerler haline getirirsek daha verimli olur. Sol tarafımızda genişleme alanı var. Orası siteye dahil edilirse minnettar oluruz. Böylece tarafınızdan sektöre ciddi katkı sağlanır. Ismailiye ile Alihocalı köyü tarafında devlete ait bir arazi mevcut. O alanın da araştırmasını yapıyoruz. Bulunduğumuz yer 360 dönüm.  Çoğunluğunu da mobilyacılar almış. 

Adana imar A.Ş. veya  TOKİ  tarafından 300, 400 dönümlük bir yer alınsa, işyerleri oluşturulup üyelere uzun vadede satılması da bir alternatif olabilir." dedi. 

Şehirde bulunan 5 bine yakın mobilyacının mahalle aralarına dahi dağıldığını aktaran Avcı, "Hepsi bir alanda olursa daha iyi olur. Mobilyacı esnafı sadece Adana'ya değil, çevre illere, yurt dışına da mal satıyor ve kente para girmesini sağlıyor. Klasik koltuk iskeletinde Türkiye'de bir numarayız. Ülkenin her yerine yolluyoruz ürünlerimizi. Bu; dışarıdaki paranın Adana'ya gelmesi, Adana'nın zenginleşmesi demek." şeklinde konuştu. 


Ticari Hayat


Geri Dön