Eğitim

Yalçın Bayer: Ali Sami Yen'e gökdelen yapılması bir kıyımdır

ALİ Sami Yen Stadı'nın yeri 16 Mayıs günü satışa çıkarılıyor

TOKİ, burayı alan isterse İstanbul'un en yüksek gökdelenini dikebilir, diyor. Bir grup Şişlili, bu alanın yeşil alan olarak kalmasını istiyor. Cevahir AVM'nin yeri de yeşil alandı; Bedrettin Dalan izin verdi. Prof. Nurettin Sözen ve Recep Tayyip Erdoğan `vize' vermedi... Şişlililer eylem yaptılar; burası yeşil alan kalsın diye... Ancak ondan sonra gelenler bir yolunu bulup buraya o dev iş merkezini diktiler. Sonra da yabancılara satıldı. (Belediye arsalarına yapılan Swiss ve Hyatt otelleri ise geçenlerde parasızlık çeken belediye tarafından satıldı.)
CHP İstanbul il örgütü de buranın yeşil alan olarak kalması için büyük bir kampanya başlatıyor. CHP, buraya gökdelen dikilmesinin yanlış olacağını, Mecidiyeköy ve Şişli'nin zaten felaket olan trafiği ve yapılaşmasını daha da kötü duruma düşüreceğini anlatan bir gazete çıkardı. Ünlü mimar ve yazar Doğan Hasol, "Burası Ali Sami Yen Parkı olsun, bu benim hayalimdir" diyor. Prof. Ahmet Ercan, yarın bir depremde kaçacak yer olarak oradan başka yer yok. Gökdelen yapılması bir kıyımdır tespitini yapıyor. İBB ve Şişli Meclis Üyesi Bülent Soylan bunun bölge halkına sorulmasını istiyor. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin bugün 15.00'te stadın önünde İstanbul milletvekillerinin de katılacağı bir protesto eylemi yapacaklarını bildirdi.
Bu yollar bu yükü nasıl taşıyacak? Büyükşehir, Perpa'nın önüne 50'şer katlı üç gökdelen dikmek istiyor. Yarın az ilerde `devasa' İstanbul adliye binası da önümüzdeki günlerde açılacak.
İstanbul'u biraz seven kalmadı mı?
Prof. İlhan Tekeli'in bir sözü vardır: "Bunlar rant değil, kente karşı yolsuzluktur." Mimar doğan Hasanol park olsun diyor
Yalçın Bayer / Hürriyet