10 / 05 / 2024

Yalçın Kaplan: Her bir çatı elektrik üreten santral olmalı!

Yalçın Kaplan: Her bir çatı elektrik üreten santral olmalı!

Yalçın Kaplan, " Normal bir eve gelen ortalama 100 liralık elektrik faturasını, elde edeceğimiz enerji tutarına eklersek, aylık güneşten elde edeceğimiz gelir 600 lira olacaktır" dedi.




Denizli'de güneşten elektrik üreten sistemi, elektriğin bulunmadığı bölgelere kurarak, kırsal kesimdeki üreticileri elektrikle tanıştıran Pamsolar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan, her çatının güneşten elektrik üreten bir santral haline dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Sektöre sekiz yıl önce Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Temiz Enerji Evi'nde yaptıkları çalışma ile girdiklerini belirten Kaplan, güneş enerjisinden, elektrik üretilerek kullanılmasının milli bir kalkınma hamlesi olarak görülmesi ve bu konuda herkesin gayret göstermesi gerektiğini söyledi. Kaplan, "Denizli'de ürün çeşitliliği oluşturmak amacı ile sektör içerisinde yer alan firmalardan Erikoğlu Grubu, Acıpayam Ayaz köyündeki 'Güneş Tarlası'nı Haziran ayı içinde faaliyete geçirdi. Firma olarak biz de kuruluşumuzdan bugüne bine yakın aile için kurduğumuz panellerle, özellikle kırsal kesimde elektrik olmayan bölgeleri güneşten elektrik üreterek, elektrik enerjisi ile tanıştırdık" dedi.


Hesap ortada

Evlerin çatısına kurulacak sistemle güneşten elektrik üretilerek, evin tüm enerji ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanabileceği gibi gelir de elde edilebileceğine dikkat çeken Kaplan, " Normal bir eve gelen ortalama 100 liralık elektrik faturasını, elde edeceğimiz enerji tutarına eklersek, aylık güneşten elde edeceğimiz gelir 600 lira olacaktır" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön