29 / 04 / 2024

Yalçıntepe Group 72 milyon TLlik hedefin 48 milyon TL'sini gerçekleştirdi!

Yalçıntepe Group 72 milyon TLlik hedefin 48 milyon TL'sini gerçekleştirdi!

İnşaat demiri ticaretinden gelerek Esenyurtta 1500 konutlu Maximoon projesine temel atan Yalçıntepe Group, 2011 yılında hedeflediği yaklaşık 140 milyon TLlik konut yatırımını yılın ilk aylarında gerçekleştirdi



İnşaat demiri ticaretinden gelerek Esenyurtta 1500 konutlu Maximoon projesine temel atan Yalçıntepe Group, 2011 yılında hedeflediği yaklaşık 140 milyon TLlik konut yatırımını yılın ilk aylarında gerçekleştirdi. İki yıl içinde tamamlanması planlanan projenin birkaç ayda yüzde 20sini gerçekleştiren Yalçıntepe Group, bu sene sonuna kadar projeye yaklaşık 50 milyon TLlik bir yatırım aktarmayı planlıyor. Satış hedeflerlerini ise yılsonuna kadar yüzde 35 olarak belirleyen firma, bu rakamı şimdiden aşmış durumda

Bu yıl içerisinde ciro hedeflerini yaklaşık 72 milyon lira olarak belirlediklerini açıklayan Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, bunun önemli bir kısmı olan 48 milyon liralık kısmını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Maximoon dışında yeni bir projeye daha başlamak istediklerini dile getiren Yalçıntepe, Bunun için dört farklı arazi ile pazarlık ediyoruz. Bu araziler 20 ila 37 bin metrekare arasında. Yatırım değeri ise yaklaşık değerler 60 ila 140 milyon TL civarında. Üzerinde düşündüğümüz yerler konut ve ticaret merkezi inşa etmek için son derece elverişli ve uygun araziler diye konuştu.

MAXIMOON'A YABANCI İLGİSİ
Projenin büyük bir ilgiyle karşı karşıya olduğunu belirten Yalçıntepe, Maximoon tamamlandığında her renkten, her ulustan insan bir arada yaşıyor olacak. Farklı ülkelerden farklı insanların kendi iradeleriyle bir arada yaşamayı tercih ettiği bir proje olma yolunda. Yabancılara şu ana kadar yabancılara toplam 145 konut satıldı. Yabancı müşterilerimizle görüşmelerimiz devam ediyor dedi.

Bu zamana kadar projede Katar, Kuveyt, Irak, Suriye, İran, Almanya, Slovakya, Suudi Arabistan, Çek Cumhuriyeti, Rusya, İngiltere, ABD, Belçika, Mısır ve daha birçok ülkenin vatandaşının yer aldığına dikkat çeken Yalçıntepe, her ulustan ve renkten insanın bir arada yaşayacağını dile getirdi.

MEHMET YALÇINTEPENİN 2011 GÖRÜŞLERİ
Yılın ilk yarısında gerçekleşen seçimlerden sektör olarak de beklenenden çok daha iyi çıktıklarını iddia eden Yalçıntepe, Hedeflerimizi aştığımız da zaten ortada. Dostlarımızla konuştuğumuz kadarıyla sektörümüz de bizim gibi seçim sürecinde etkilenmemiş gözüküyor. Türkiyenin ekonomik durumuna gelince, bence kriz söylentilerinin hiçbirisi inandırıcı değil. Avrupa üretim yapamıyor. Maliyetleri yüksek ve ekonomik krize gidiyorlar. Ama sonunda ihtiyaçları için mal almak zorundalar ve alıyorlar da.  Sanayimizde kapasite kullanım oranları yüzde 75lerde seyrediyor. Demek ki ekonomik büyümemiz halen kıskandıracak şekilde sürüyor dedi.

CARİ AÇIK DOĞRU YANSITILMIYOR
Şimdi modanın cari açık olduğuna değinen Yalçıntepe, Bu konu tam anlatılmıyor ya da birileri tarafından kullanılmaya çalışılıyor. Birileri de bu konuda oyuna geliyor. Cari açık özetle döviz girdilerimiz ile döviz çıktılarımız arasındaki farktır. Bizim çevremizdeki ülkelerde bankacılık sistemi hemen hemen yok. İhracatın önemli bir kısmının bedeli de doğal olarak farklı yollardan geliyor ve içeride sisteme giriyor. Dolayısıyla bu resmi giriş görünmediği için cari açık büyüyor deniyor. Her sene bu konu ısıtılıp tekrar önümüze konuyor. Oysa bütün bunlara rağmen biz her zaman bunu finanse ediyoruz. Cari açık konusu bu nedenle manipüle ediliyor. Dolayısıyla gelecekte bir kriz öngörmüyorum. Büyümemiz sağlıklı bir şekilde devam edecektir diye konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön