27 / 04 / 2024

Yalı davasında Ebru Gündeş'in yargılanmasına devam edildi!

Yalı davasında Ebru Gündeş'in yargılanmasına devam edildi!

Yalı davasında dosyalarının ayrılmasına karar verilen sanıklar Ebru Gündeş Sarraf ve inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir'in üçer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi..



Beykoz Kanlıca'daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Rıza Sarraf ile birlikte yargılandıkları davada, dosyalarının ayrılmasına karar verilen sanıklar Ebru Gündeş Sarraf ve inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir'in üçer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Ebru Gündeş Sarraf ile Hakkı Süha Gökdemir katılmazken avukatları katılım sağladı.

 

Mahkeme hakimi, geçen celse hakim değişikliği nedeniyle davaya konu hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin bilirkişiler hakkında yapılan suç duyurusu akıbetinin sorulmasına karar verildiği, mahkemeye gelen cevap yazısında ise soruşturmanın derdest olduğunun bildirildiğini tutanağa geçirdi.

 

Söz verilen sanık Gündeş'in avukatı Begüm Can Gürel, hazırlanan bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirtti. Gürel, "Bize göre bilirkişiler kendilerine adeta hakim yerine koyarak hukuki değerlendirmede bulunmuşlardır. Biz bilirkişilerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Rapor gerekçeli karar gibi düzenlenmiş olup bize göre taraflıdır. Yeni bir bilirkişi heyetine verilerek yeniden rapor alınmasını istiyoruz." ifadelerinde bulundu.

 

Mahkeme hakimi, her ne kadar bilirkişiler hakkında sanık Ebru Gündeş Sarraf'ın avukatları tarafından suç duyurusunda bulunulmuş ise de bilirkişi heyetinin görevinin yapıdaki var olduğu iddia edilen aykırılıkları tespit etmekle birlikte, İstanbul Boğazı'nın ve Boğaz'da bulunan yapıların özel niteliği itibariyle hem 2863 sayılı, hem de 2918 sayılı yasa kapsamında da değerlendirme yapmak olduğunu belirtti.

 

Bu açıdan raporda, yapının daha önceki onaylı projeleri ve suç tarihine kadar geçirmiş olduğu tüm aşamaların ayrıntılı olarak değerlendirildiği ve bilimsel verilere dayalı olarak açıklandığını kaydeden mahkeme, bu itibarla mahkemece bir görevi ihmal şüphesi oluşturmadığı anlaşıldığından suç duyurusu akıbetinin beklenmesine yer olmadığına hükmetti.

 

Mahkeme, sanık Hakkı Süha Gökdemir açısından açılan davayla ilgili değerlendirme yapmak üzere dosyanın tüm ekleriyle birlikte aynı bilirkişi heyetine verilerek ek rapor düzenlenmesinin istenmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

 


Geri Dön