03 / 05 / 2024

Yalova, turizmde yatak sayısını 9 bine çıkaracak!

Yalova, turizmde yatak sayısını 9 bine çıkaracak!

Yalova'ya geçtiğimiz yıl 536 bine yakın turist geldi. 2014'ün ilk 5 ayında ise kenti ziyaret eden turist sayısı 18 bini yabancı olmak üzere 160 bine yaklaştı.



Termal ve Armutlu ilçeleri başta olmak üzere turizm yatırım belgeli tesis sayısı her geçen gün artıyor. Yalova'da Bakanlık tarafından belgelendirilmiş 9 nitelikli otelde 623 oda ve bin 343 yatak mevcutken, 2 bin 578 yatak kapasiteli yatırım belgeli otel inşaatı devam ediyor. Bunun yanı sıra özellikle Armutlu, Çınarcık ve Termal'de yoğun bir şekilde ev pansiyonculuğu yapılıyor. 


Yalova'nın Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projelerinin hayata geçirilmesiyle turizm destinasyonu haline geleceğini söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu 2. Başkanı ve TÜRSAB Yalova Temsilcisi Ahmet Başol Haraç, bölge turizminin tanıtım ve yatak kapasitesi eksikliği olduğunu, yatırımların yeterli olmadığının söyledi. Termal'de 70 dönüm turizm tahsisinin uzun zamandır bakanlıkta beklediğini vurgulayan Haraç, "Eski arboretum arazisinde Ortadoğulu bir şirketin ortaklığında planlanan 5 yıldızlı otel projesi henüz sonuçlanmadı. Ortadoğulu büyük bir grubun Çiftlikköy'de kuracağı AVM ve okulların Yalova'da, Termal ve Armutlu başta olmak " turizm yatırım belgeli tesis sayısı her artıyor. Halen toplam 6 bin yatak sahip kentte 2 bin 578 yatak kapasit belgeli otel inşaatları devam ediyor. Bulunduğu otel projesi de askıda" dedi. 


Atatürk'ün Yalova'da 2 çiftliği ve 3 köşkü bulunduğunu anımsatan Haraç, "TÜRSAB olarak Yalova turizminin ivme kazanması için Bursa ile ortak projeler hayata geçireceğiz. Termal özellikler taşıyan 2 kent Ortadoğulu turistlerin ilgi odağında. Termal bölgenin ortak kullanımı için 2 kentin yöneticilerinin, bürokratlarının, özel sektör temsilcilerinin ve STK'ların katılımıyla iyi niyet protokolü imzalanması hedefleniyor. 2 kentin yine ortak destinasyon olarak değerlendirilmesi ve ulaşım kolaylığının turizm faaliyetlerine yansıtılması hedefliyor" diye konuştu. Diğer projelerinin kent turizmine yönelik paket turlar olduğunu anlatan Haraç, 7 bin seyahat acentesine teklif sunacaklarını söyledi. 


İstanbul'dan ulaşım köprü ile hız kazanacak Yapımı süren Körfez Geçiş Köprüsü ile İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Yalova'nın geleceği açısından çok önemli olduğuna işaret eden Haraç, projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte İstanbul'daki havaalanlarından ulaşımın köprü ile hız kazanacağını vurguladı. Haraç, ileride Taşköprü'deki mevcut askeri havaalanının özel sektöre açılmasının tartışılabileceğini ve belli destinasyonlara uçuşlar yapılabileceğini savundu. Haraç, Yalova il Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy: "Son 10 yılda turist sayısında her yıl yüzde 12'lük bir artış sağlandı. Bu yıl ve gelecek 4,5 yıl içerisinde yoğun turizm sezonunun Ramazan ayına gelecek olmasına karşın yüzde 10'luk artışın devam edeceği öngörülüyor. İstanbul'un çeşitli noktalarından Yalova'ya sık aralıklarla düzenlenecek deniz seferlerinin kentte turizm hareketliliği artıracağını sözlerine ekledi. 


Dünya


Geri Dön