05 / 05 / 2024

Yalova Üniversitesi, Taşköprü'de teknopark kuracak!

Yalova Üniversitesi, Taşköprü'de teknopark kuracak!

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Hayri Eren, Çiftlikköy ilçesi Taşköprü beldesi sınırlarında teknopark kuracaklarını açıklarken önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir şirket kuracaklarını da belirtti  



Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, teknopark kurmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Teknopark kurmak isteğimiz alan var. Taşköprüde bir araziye baktık. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir şirket kuracağız" dedi.

Teknopark ile ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Eren, "Teknopark, sanayiciler, yerel yönetimler ve üniversitenin beraber kurduğu, müşterek bir kuruluş oluyor. Karbon elyaf konusunda, tersaneciler gerekse yerel sanayinin araştırma grupları tek çatı altında toplanacaklar ve AR-GE çalışmalarını yapacaklar. Taşköprüde 30-40 dönüm alan bize önerildi. Topçular İskelesi karşısında karayolunun yakınında bir yer" diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİSİNE DESTEK

Taşköprüdeki yerin geçici olacağını kaydeden Eren, "Yalovada askeriyeye ait 300-350 dönümlük bir arazi var. Teknoparkı Taşköprüde başlatacağız. İleride de bunu askeriyeye ait alana taşımak hedefindeyiz. Savunma sanayisine destek sağlayacak, askeriyenin de katılımıyla bir teknopark oluşturma amacındayız. Şimdilik Taşköprüde başlayacağız. Teknopark kurulduğunda Yalovaya büyük katkı sağlayacak" dedi.

AA


Geri Dön