06 / 05 / 2024

Yalova yatırımcıların cazibe merkezi haline geldi!

Yalova yatırımcıların cazibe merkezi haline geldi!

Kısa sürede tamamlanıp hizmete açılan Osmangazi Köprüsü ve İstanbul - Ankara - Bursa - İzmir otoyol aksı gibi mega projelerin meyvelerini yıllardır OSB’si bulunmayan Yalova toplamaya başladı. 



Geçen yıl haziran ayı itibariyle kurulan Yalova İMES Organize Sanayi Bölgesi, mega projelerin tamamlanıp İstanbul - Yalova arasının 4 dakikaya düşmesiyle birlikte yatırımcıların cazibe merkezi haline geldi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre tamamlandığında 15 bin kişiye istihdam sağlayacak olan 1 milyar dolar yatırım maliyetli İMES OSB, için çalışmalara başlandı.

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesindeki 470 hektar alana inşa edilecek olan Yalova İMES OSB’nin yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda müdürü Direnç Özdemir, OSB’nin en mühim özelliğinin çevreci modeli, yeşil ve bacasız sanayi ile tamamen yerli ve milli üretim yapılacak olması olduğunu dile getirdi. 

Özdemir, bünyesinde meslek eğitim merkezi, meslek lisesi, meslek yüksek okulu, itfaiye, güneş ve rüzgar enerji santralleri, sağlık merkezi, antrepo gibi tamamlayıcı sosyal donatıların da yer alacağı yeni nesil bir OSB inşa etmeyi planladıklarını söyledi. 

5 bin dönüm alana sahip OSB içerisinden sosyal donatı alanları, yol alanları, yeşil alanlar ve park alanları çıktıktan sonra 3 bin dönümlük kısmının sanayi alanı olarak kullanılacağını belirten Özdemir, "Bu alan makine imalat sektöründe faaliyet yürüten 264 adet orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşunun üretim üssü hâline gelecek. Ön gördüğümüz istihdam sayısı 15 bin. Burayı makine imalat sektörünün, bacasız sanayiin, çevreci ve yüksek katma değerli yenilikçi sanayiin bir üssü haline getirmek hedefindeyiz. Buna ilişkin olarak devletimizin sanayi strateji belgesinde belirlemiş olduğu 3 "y" kuralı yenilikçi, yüksek katma değerli ve yeşil üretim düsturunu biz kendimize misyon edindik. Dünya çapında bir marka haline getirmek niyetiyle bu bölgede çalışmalarımızı yaptık ve şu an itibariyle de artık alt yapı inşaatlarının arifesindeyiz. İstanbul -  İzmir  otoyol aksı ve bu kapsamda gerçekleştirilmiş olan Osmangazi köprüsü bizim ilham kaynağımızdır. Takdir edersiniz ki sanayicinin burada ürettiklerini, tırlarını feribot kuyruklarında bekleterek, İstanbul pazarına ya da Avrupa pazarına satma şansı yoktur" dedi.


Geri Dön