29 / 04 / 2024

Basın Ekspes Yolu Arap yatırımcıların dikkatini çekiyor!

Basın Ekspes Yolu Arap yatırımcıların dikkatini çekiyor!

Basın Ekspres Yolu, yatırımcıların gözdesi haline geldi. Yerli yatırımcının yanı sıra Ortadoğuluların da dikkatini çeken bölge, özellikle Araplar' a yönelik projelere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.



10 yıl önce medya kuruluşlarına ev sahipliği yapan Basın Ekspres Yolu, şimdi gayrimenkul yatırımcılarının göz bebeği haline geldi. Son 8 yılda konut, ofis ve otel projelerinin yoğun olarak konumlanması nedeniyle 20 kat değerlenen Basın Ekspres Yolu, Atatürk Havalimanı'na yakınlığı ve organize sanayi bölgesine, fuar ve kongre merkezlerine komşu olması nedeniyle yatırımcının dikkatini çekiyor. Bölgede ciddi hareketlilik yaşadığını ifade eden Remax Carisma Gayrimenkul Broker'ı Selahattin Şatır "2008 yılında yaşanan 'mortgage krizi'nde gayrimenkul durma noktasına geldi. Ardından değişen imar planlarıyla birlikte bölgede bir dönüşüm başladı. 2008 yılında temelleri alan projelerin teslimlerinin yanı sıra yeni projeler de bölgedeki dönüşüme start verdi" dedi. 


22 oteli barındıracak

Mütekabiliyet Yasası'ndan soma yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Basın Ekspres Yolu'nda yalan zamanda Arap yatırımcılara özel projeler de gelişecek. 

Hali hazırda projelere yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Şatır, bölgede 3 emsale kadar oteller yükseliyor. Bölgede faaliyette olan 5 otel var. Bunların sayısı 22'ye çıkacak. Bu otellerde konaklayan, bölgeyi sevdikten sonra 


HOME OFİS OLARAK KULLANILIYOR BÖLGEDE

Ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 dairelerin olduğunu kaydeden Selahattin Satır, daire fiyatlarının da metrekarede 4 bin ila 5 bin TL bandında işlem gördüğünü söyledi. Satır "Konut kullanıcısı ağırlıklı olarak 1+1 daireleri istiyor. Girişteki salonunu ofis, diğer odasını ev olarak kullanıyor. Avrupa'daki yasam seklini ortaya koyuyor. 

Bölgede 1+1 200 bin TL'lik bir dairenin kira getirişi ise minimum 1.500 lira civarında" diye konuştu. 

rezidans alıyor. Araplar otelde uzun konaklamaktansa, kendi dairesinde kalmayı tercih ediyor. Bölgenin ulaşım alternatifleri, merkezi noktalara yakın olması da yabancıların oldukça ilgisini çekiyor" dedi. Basm Ekspres Yolu'nda sadece konutlar değil sanayi, depo ve fabrikalarda da dönüşüm yaşanıyor. Örneğin,darphaneye demir para üreten fabrika bugün, Mar Yapı tarafından 'Divan Otel ve G Plus' markasıyla yükseliyor. Yine Hürriyet binasmın olduğu alan dev 'Nurol Park' projesine ev sahipliği yapacak. Ağırlıklı olarak 1+1 dairelerin tercih edildiği Basm Ekspres Yolu'nda metrekaresi 4 bin TL'ye konut sahibi olmak mümkün. 1+1 daireler 1.200 TL ila 2 bin TL, 2+1 daire 1.700 TL ila 2 bin 500 TL aralığında el değiştiriyor" dedi.


Star


Geri Dön