03 / 05 / 2024

Yapı-İnşaat Malzemeleri-Teknolojileri Zirvesi kapsamında 500 Arap şirketi Çeşme'ye geliyor!

Yapı-İnşaat Malzemeleri-Teknolojileri Zirvesi kapsamında 500 Arap şirketi Çeşme'ye geliyor!

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) İzmir Şubesi, 28-30 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenleyeceği "Yapı-İnşaat Malzemeleri & Teknolojileri Zirvesi" kapsamında 500 Arap firmasını Çeşme'de Türk meslektaşlarıyla buluşturacak.




Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi ile başarılı bir organizasyona ev sahipliği yapan TURAB  İzmir  Şubesi, şimdi de Yapı-İnşaat Malzemeleri-Teknolojileri Zirvesi'ne hazırlanıyor. 


Gıda zirvesinde Arap ülkelerinden 500 alıcı firma ile 120 Türk firması bir araya gelirken, Yapı Zirvesi'ne de sektörle ilgili 500 Arap firmasının katılımı bekleniyor. TURAB İzmir Şubesi, sağlık turizmi ve eğitim turizmi olmak üzere yeni bir zirvenin de hazırlıklarını yapıyor. 


Karşılıklı yatırım ve ticaretin gelişmesi anlamında önemli bir zirveye imza atacaklarını söyleyen TURAB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, "Türk inşaat firmalarının başarısı ortada. Arap firmalarının da inşaat malzemesine ihtiyacı var. Zirvede Arap ülkelerinden gelen yatırımcılar ile Türk yatırımcıları buluşturmak, ticareti geliştirmek ve ekonomiye katkı sunmak amacındayız" dedi. 


Gıda ve Gıda Teknoloji Zirvesi'nden hem Arap hem de Türk firmalarının memnun kaldığını anımsatan Attar, "Burada birçok iş bağlantısı kuruldu. Gelenler alım heyetleri olduğu için daha çok ticaret ön plana çıktı. Bir Arap yatırımcı Çeşme'de 1 milyon dolara villa satın aldı. Yatırım konusunda da karşılıklı teklifler alındı, ancak nasıl neticelendiğini takip edemedik" diye konuştu. 


Yapı Zirvesi'ni Çeşme Sheraton Oteli'nde düzenleyeceklerini anlatan Attar, zirvenin şirketlere dış pazarlarda yeni partnerler kazanmasına imkan sağlayacağını vurguladı. Attar, "Zirvede Türk ve Arap ülkeleri üretici, sanayici ve yatırımcıları bir araya gelecek, yapı-inşaat malzemeleri ve teknolojileri konularında ortak çalışma zemini bulacaklar. Organizasyonumuzun ana hedefi, yurtiçindeki sektör üreticilerinin özellikle yurtdışı alım heyetleri ile bir araya getirip, sektörel bazda ticari bir platform oluşturmak. Bu doğrultuda, sektör temsilcileri bu önemli ticari platformu en üst düzeyde değerlendirmiş, hem ürün satışı, hem de teknolojik gelişmeleri yerinde görerek, ihtiyaçları olan her türlü bilgiye ve ürüne ulaşmış olacak" ifadelerini kullandı. 


Kasım ayında da "2. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesini gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Attar, sağlık turizmi, eğitim turizmi olmak üzere üçüncü zirveye yönelik hazırlık çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 



Dünya




Geri Dön