11 / 05 / 2024

Yapı iş defteri!

Yapı iş defteri!

Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü kapsamında yer alan bilgilere göre işveren bir yapı iş defterini, işyerinde bulundurmakla yükümlü oluyor. İşte yapı iş defteri örneği...



Yapı iş defteri!

Yapı iş defteri ile ilgili hükümler, Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü kapsamında geçiyor. Tüzükte yer alan maddelere göre işveren bir yapı iş defterini, işyerinde bulundurmakla yükümlü oluyor.


Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü maddeleri:

Madde 4 - Her işveren, yapı işlerini, fenni yeterliği bulunan kişilerin, teknik gözetimi ve sorumluluğu altında yürütecektir.


Madde 5 - İşveren, birinci sayfası Çalışma Bakanlığınca saptanacak örneğe uygun ve diğer sayfaları bir asıl ve bir suret olacak şekilde bir yapı iş defterini, işyerinde bulundurmakla yükümlüdür. Bu defter işveren tarafından işyerinin bağlı bulunduğu bölge çalışma müdürlüğüne her sayfası mühürletilmek suretiyle onaylattırılır. Yapı iş defteri 4 üncü maddede belirtilen sorumlu kişi tarafından tutulur. Yapı iş defterine bu Tüzüğün ilgili maddelerinde belirtilen hususlar ve gerekli diğer bilgiler işlenir. Yapı iş defterinin, istenmesi halinde, işyerini teftiş ve kontrola yetkili memurlara gösterilmesi zorunludur. Yetkililer gerekli gördükleri tavsiyeleri bu defterlere yazabilirler.



Yapı iş defteri örneği:


İŞYERİNİN

Bölge Çalışma İşyeri Sicil No:

Ünvanı:

Adresi:


İŞVERENİN

Adı ve Soyadı:

Tebligat Adresi:

Tatbik İmzası:


FENNİ MESUL VE KANUNİ SORUMLUNUN

Adı ve Soyadı:

Mesleği:

Diploma Tarih ve No.su:

Tebligat Adresi:

Tatbik İmzası:


 

Bu defter .................... sayfadan ibarettir.


TASTİK OLUNUR


___________________



Bölge Çalışma Müdürlüğü

( kaşe - tarih - imza )


Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü!


Geri Dön