17 / 05 / 2024

Yapı Kredi Koray'ın Narmanlı Han'la ilgili davası sona erdirildi!

Yapı Kredi Koray'ın Narmanlı Han'la ilgili davası sona erdirildi!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Narmanlı Han ile ilgili davanın, Han'ın Eteksan Tekstil ve Erkul Kozmetik'e satılması sonucunda İstanbul 7 Asliye hukuk mahkemesi tarafından sulh ile sonuçlandırıldığını açıkladı...




Yapı Kredi Koray GYO tarafından yapılan açıklama şöyle:


19.12.2013  tarihinde yapılan Özel Durum Açıklamasında ; İstanbul Beyoğlu, Asmalımescit mevkii, İstiklal Cad. 310 ada, 1 parselde kayıtlı gayrimenkulde kat karşılığı inşaat sözleşmesine ilişkin, İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2008/362 E. sayılı dosyası ile görülmekte ve Yargıtay aşamasında süren davada ; Davacılar  ile uyuşmazlığın sulh yoluyla sona erdirilmesi hususunda anlaşıldığı ve  davalı konumunda olan Şirketimiz adına kayıtlı  15/100 (540/3600) hissenin tamamının   eşit oranında davacılar   Eteksan Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. ve  Erkul  Kozmetik San. ve Tic. A.Ş.'ye toplam 4.600.000.- (Dörtmilyonaltıyüzbin) TL + KDV (KDV dahil 5.428.000 TL) bedelle devredilmesine karar verildiği belirtilmişti.


Yargıtay tarafından sulh nedeniyle ; İstanbul 7 Asliye hukuk mahkemesine gönderilen  dosya konusunda 7 Asliye Hukuk mahkemesinde taraflar arasında yapılan sulh anlaşmasının kabul edildiği bilgisi alınmış olup, mahkeme tarafından gerekçeli karar tarafımıza tebliğ edildikten sonra hisse devri gerçekleştirilebilecek  ve yukarıda bahsi geçen  ödeme davacılar tarafından şirketimize yapılacaktır. Gelişmeler konusunda kamuoyuna  gerekli bilgilendirme yapılacaktır.     






Geri Dön