25 / 06 / 2024

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 



Kentsel dönüşümün vatandaşlar için hem maddi hem de manevi açıdan yararlı olduğunun altını çizen Erdinç Duman, söz konusu açıklamasında "Günümüzün ekonomik koşullarında ev almanın zorlaştığını biliyoruz. Kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda orta ve dar gelirli kişilere dairenin dörtte biri fiyatına arsa satıyoruz. Ümraniye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarımızla temiz, güvenilir ve sağlam evler sunuyoruz" şeklinde konuştu ve aynı zamanda var olan gayrimenkulleri de 8 ila 10 kat daha değerli hale getirdiklerine dikkat çekti. 

Örneğin geçen sene metrekaresi 5 bin lira olan arazilerinin kentsel dönüşüm başladıktan sonra 20 ila 25 bin lira seviyesine yükseldiğini dile getiren Erdinç Duman, "Bu değer aralığının gelecek dönemde süratle artacağını ve 40 - 50 bin bandına ulaşacağını öngörüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

Ümraniye’de ikamet edenlerin kentsel dönüşüm sürecinde takip etmeleri gereken adımlarla ilgili de konuşan Duman, "Kentsel dönüşüme başlamak isteyen vatandaşların öncelikle bir danışmanlık ofisine başvurmaları gerekiyor. Çünkü danışmanlık şirketleri, ev sahipleri bilmese bile bulundukları adadaki komşularının listelerine sahip olabiliyor" dedi ve böylece bölgedeki konutları tek tek dolaşarak kentsel dönüşümün yararlarını anlattığını, onları toplantı yapmaya ikna ettiklerini belirtti. 

Duman, söz konusu açıklamasında "Talep doğrultusunda inşaat ve müteahhit şirketlerini araştırıyor, ev sahibini mağdur etmeyecekleri seçiyor. Biz de ekibimizdeki kentsel dönüşüm hakkında hukuki süreçlere hakim bilirkişiler ile hareket ediyoruz" ifadelerine yer verdi ve birlikte araştırma gerçekleştirerek, sözleşmeleri güvenli bir şekilde yaptıklarını vurguladı. 

Kentsel dönüşümün en az bir sene devam ettiğini dile getiren Erdinç Duman, kentsel dönüşüm sürecinde insanların bir araya gelerek ortak paydada buluşmasının vakit alabildiğini aktardı. 

Açıklamasında "Resmi sözleşme süreci bittiğinde bir buçuk yıl içinde 80 ila 100 konutun yapımı da tamamlanabiliyor. Duman Grup GYO olarak yakında açacağımız kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisimizle bu zaman dilimini hızlandırmayı planlıyoruz" diye konuşan Duman, şu an bölgedeki rakiplerinin aracılık yaptığına, kendilerinin ise komisyonsuz büyük alım satımlar yaptıklarına dikkat çekti. 

Halihazırda 4 bin 500 yatırımcıları olduğunu dile getiren Duman, "Danışanlarımızı kârlı yatırımlarla doğru tercihlere yönlendiriyoruz" diyerek açıklamasını tamamladı.  

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yüzde 71,81 arttı!

1 doları olan bile yaşadı! Dolar bugün rekor kırdı! Doları olanlar çabuk bu rakama bakın!

Deprem bölgesindeki 11 şehirde borç yapılandırma Ekim'de başlıyor! 

Sepet dolduracak indirim sona eriyor! Ayçiçek yağı, toz şeker, çay, peynir fiyatı dip yaptı! Yetişen hemen alacak...


Geri Dön