Kira

Yargıtaydan emsal karar! Aidat borcunu ödemeyen ev sahibi tahliye davası açamaz!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunun ödenmemesine dayalı açılacak tahliye davası için ön şart, kiraya verenin ihtarname göndermeden önce mevcut aidat borcunu ödemesi olduğunu söyledi.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında soğuk rüzgarlar eserken, hem ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklarla ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Bu ay itibarıyla resmen sona eren yüzde 25 zam sınırı geçtiğimiz dönemde pek çok mülk sahibinin adeta elini kolunu bağlamıştı. Söz konusu sınırın sona ermesiyle ev sahibi ve kiracı kavgalarının daha da artması beklenirken, ev sahipleri ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Tarık Çakmak da resmi X hesabı https://x.com/avtarikcakmak üzerinden aidat borcu ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Avukat Tarık Çakmak paylaşımında aidat borcunun ödenmemesine dayalı açılacak tahliye davası için ön şart, kiraya verenin ihtarname göndermeden önce mevcut aidat borcunu ödemesi olduğunu söyledi.

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:

AİDAT BORCU - TAHLİYE

Aidat borcunun ödenmemesine dayalı açılacak tahliye davası için ön şart, kiraya verenin ihtarname göndermeden önce mevcut aidat borcunu ödemesidir. Aksi halde temerrüt hali doğmadığından tahliye istenemez.

Yargıtay 6. HD
2015/2926 E
2015/3523 K

 

Ev ve araba fiyatlarında henüz en kötüsü gelmedi: Yabancılar bile aldıkları konutları satıp çıkmaya çalışıyor!

Ünlü gayrimenkul uzmanı arsa ve arazi alınması gereken bölgeyi 'Yakın gelecekte çok kıymetli hale gelecek' diye açıkladı

Proje gayrimenkul yatırım fonları nasıl kurgulanmalı?