Emlak Terimleri

Ev sahipleri dikkat! Aidat borcunu ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunu ödemeyen kiracının nasıl tahliye edileceğini açıkladı. 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimler son sürat devam ederken sürerken, hem konut sahipleri hem de kiracılar yaşamış oldukları sıkıntıları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmaya devam ediyor. 

Mülk sahiplerinin adeta elini kolunu bağlayan yüzde 25 zam sınırının geçtiğimiz Temmuz ayı sonu itibarıyla sona ermesinin iki taraf arasındaki davaları daha da artıracağı belirtilirken, düşük kira bedellerinden  dert yanan ev sahipleri de tahliye davası ve kira tespit davası ile ilgili detayları araştırıyor.
 
Hem ev sahipleri hem de kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunu ödemeyen kiracının nasıl tahliye edileceğini açıkladı. 



Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:

Aidat Borcunu Ödemeyen Kiracının Tahliyesi

Kiracının aidat veya diğer bina giderlerini ödememesi durumunda, kiraya verenin tahliye talebinde bulunabilmesi için belirli şartlar yerine getirilmelidir. İlk olarak, kira sözleşmesinde bu giderleri ödeme yükümlülüğünün kiracıya ait olduğunun açıkça belirtilmiş olması gerekir. Kiraya veren, kiracının ödemediği borcu bina yönetimine ödedikten sonra, kiracıya ihtarname göndererek 30 günlük bir süre tanımalı ve kiracıyı temerrüde düşürmelidir. Bu sürecin ardından, kiracının tahliyesi talep edilebilir. (Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, 17.06.2015 tarih, 2015/5414 E., 2015/6117 K.)


Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdı!

Uzmanı açıkladı: Konut fiyatları artık düşmeyecek!

Fed'in faiz indiriminden sonra piyasalar hareketlendi! Altın, Dolar, Euro ve Bitcoin'de son durum...