23 / 07 / 2024

Yarım bırakılan okullar özel idareye kaldı

Yarım bırakılan okullar özel idareye kaldı

Okul yaparak kendi veya yakınlarının adını ölümsüzleştirmek isteyen bağışçılar, işleri bozulunca okul inşaatlarını yarım bıraktı.




İşlerinin bozulması veya benzer nedenlerle protokole uyamayan bağışçıların yarım bıraktıkları okulları İstanbul İl Özel İdaresi tamamlıyor. Özel idare bu şekilde yarım kalan beş okul inşaatını tamamlamak üzere.

Valilikler, kamu yararına çalışacak okul, hastane, sağlık ocağı yapmayı vaat eden kimselere arsa tahsisinde bulunuyor. İstanbul Valiliği de bu şekilde talepte bulunan çok sayıdaki bağışçı ile okul inşaatı yapma protokolü imzaladı. Ancak bağışçılardan beşi işlerinin bozulmasını gerekçe göstererek belirli bir seviyeye getirdikleri okul inşaatlarını tamamlayamadı.

Bağışçılarla gerekli görüşmeleri yapan Valilik, olumlu sonuç alamayınca okul inşaatlarının tamamlanması işini kendi üzerine aldı. Bunların arasında 19 yıl önce protokolü yapılan ve bir türlü bitirilemeyen 21 derslikli Maltepe Nazmiye Kaya Bağış İlköğretim Okulu, en eski protokolü oluşturuyor.

 

Enver Çelik Eğitim Vakıfı kurucusu Enver Çelik, 2005 yılında İstanbul Valiliği ile Pendik'te 16 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırıp Milli Eğitim'e bağışlamak için protokol yaptı. Okula 300 bin TL harcama yapan Çelik'in, inşaatı tamamlayamadan vefat etmesi üzerine çocukları tarafından okul inşaatı yarım bırakıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de okulun tamamlanması için İstanbul Valiliği'nden yardım istedi. İstanbul İl Genel Meclisi bilirkişi tayin edip okulun inşaatının büyük bir kısmını tamamladı. Yine Sarıyer Mehmet Ulusal İ.Ö. Okulu Maltepe Tolga Çınar Kız Meslek Lisesi de tamamlanamayan bağış okulları arasında yer aldı.

 

Zaman


Geri Dön