29 / 04 / 2024

Yarımburgaz Bilgi Evi hizmete açıldı!

Yarımburgaz Bilgi Evi hizmete açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki bilgi evlerine bir yenisini daha ekledi. Yarımburgaz Mahallesi’nde bugün yapılan açılışta çocukların teşekkürü herkesi duygulandırdı. ‘’Yarımburgaz Bilgi Evi’’ ile Küçükçekmece’deki bilgi evi sayısı da 10’a yükseldi.




Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki bilgi evlerine bir yenisini daha ekledi. Yarımburgaz Mahallesi’nde bugün yapılan açılışta çocukların teşekkürü herkesi duygulandırdı. ‘’Yarımburgaz Bilgi Evi’’ ile Küçükçekmece’deki bilgi evi sayısı da 10’a yükseldi. 


Yarımburgaz Mahallesi’nde dört katlı olarak inşa edilen Bilgi evinin açılışına Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Afşin Yazıcıoğlu, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Cemalettin Bal, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut’un yanı sıra belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

“ZARARLI BAĞIMLILIKLARDAN KORUYAN ANAHTARLAR”

150 bin öğrenciye sahip bir ilçede bilgi evlerinin son derece önemli olduğuna değinen Harun Kaya, “Çocukların eksikliklerini kapatmak yerel yönetimlere düşüyor. Bu nedenle bilgi evi açılışı çok önemli. Küçükçekmece Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum” dedi. Kaya, bilgi evlerinin, ailelerin çocuklarını rahatlıkla gönderebilecekleri güvenilir bilgi merkezleri olduğunu da kaydederek, “Bilgi evleri çocuklarımızı zararlı bağımlılıklardan koruyan anahtarlardır” diye konuştu.

“BELEDİYE OLARAK DEVREYE GİRECEĞİZ”

Açılışta bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise Yarımburgaz Mahallesi sakinlerine seslenerek, “İmarla alakalı duymanız gereken her şeyi bizzat ben size söyleyeceğim. Başkalarından duyduğunuz farklı görüşlü insanların asılsız bilgilerine itibar etmeyin. Sizler hazine arazisinde değil, kendi mülkünüzde oturuyorsunuz. Belediye olarak biz devreye girdikten sonra Yarımburgazlılar’la ortak bir proje geliştireceğiz” dedi. 

“SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Küçükçekmece’de bilgi evi olmayan hiçbir mahalle kalmamasını amaçladıklarını da kaydeden Başkan Karadeniz, “Biz sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Çok ferah, modern sınıflarımız oldu. Bizim için çocuklar çok önemli. Yarımburgazlı çocuklarımız yazı daha eğlenceli geçirsin diye okul bahçelerine portatif havuzlar kurduracağız. Çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak istiyorsak, dünyaya daha iyi çocuklar bırakmalıyız” şeklinde konuştu. 


ÇOCUKLARIN TEŞEKKÜRÜ HERKESİ DUYGULANDIRDI

İlçe Müftüsü Cemalettin Bal’ın okuduğu dualarla gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ile birlikte bilgi evini dolaşan Başkan Temel Karadeniz vatandaşlarla tek tek sohbet etti. Programda Yarımburgaz Mahallesi çocuklarının Temel Karadeniz’e teşekkür etmesi ile duygu dolu anlar yaşandı. Açılışta ayrıca Küçükçekmece Belediyesi tarafından vatandaşlara yemek ikramı da yapıldı. Yarımburgazlı çocuklar animasyon gösterisi ve bilgi evinin yanına kurulan portatif oyun alanında da eğlenceli dakikalar geçirdi.

MODERN SINIFLAR

1000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan 4 katlı bilgi evi binasının içerisinde, 71 metrekarelik bilgisayar sınıfı, 66 metrekarelik ingilizce sınıfı, danışma bölümü, bekleme alanı, yönetici odası, öğretmenler odası, rehberlik odası, kütüphane, 3 kulüp odası, kantin, mescit, 56 m2’lik sözel sınıf, 56 m2’lik sayısal sınıf ve depo alanı bulunuyor.

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonunda da Kanarya Mahallesi’nde hayata geçecek ve ilçedeki 11. Bilgi evi olacak Kanarya Bilgi Evi'nin de temeli atılmıştı.  



Küçükçekmece Belediyesi


Geri Dön