29 / 04 / 2024

‘Yarısı Bizden’ kampanyasına 270 bin vatandaş başvuru yaptı!

‘Yarısı Bizden’ kampanyasına 270 bin vatandaş başvuru yaptı!

Kentsel dönüşüm kapsamında düzenlenen kampanya sona ererken 269 bin 670 başvuru yapıldı. En fazla başvuru Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Üsküdar, Fatih ilçelerinden yapıldı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde bir süre önce başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyasına yoğun bir ilgi gösterildiğini belirterek, 1 milyon 19 bin 471 bağımsız birim için 269 bin 670 başvuru yapıldığını ve başvuruların sona erdiğini açıkladı.

‘Yarısı Bizden’ kampanyasına 270 bin vatandaş başvuru yaptı!

Bakan Kurum konuyla ilgili açıklamasını sosyal medya üzerinden yaparken, İstanbul'daki kampanyaya ilişkin bilgiler de vererek şunları kaydetti: "Büyük ilgi gören ‘Yarısı Bizden’ kampanyasında başvurular sona erdi. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bakanlık olarak onların ihtiyaç duyduğu bu uygulamayı yerinde tespit ederek harekete geçtik. Yaşanan ilgi ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösterdi. Kampanya kapsamında 1 milyon 19 bin 471 bağımsız birim için 269 bin 670 adet başvuruda bulunuldu. Şu ana kadar yapılan görüşmeler sonucu kesin uzlaşma remin edilen 118 bin konutta projelendirme çalışmaları için gerekli olan startı verdik. Yapılan tüm başvurular titiz şekilde incelenecek, çoğunluğun sağlandığı binalarda dönüşüm süreci hemen başlatılacak. İstanbul'umuzu tüm afetlere karşı daha dirençli bir hale getirmek için durmadan çalışacağız." Bakan Kurum, paylaşımında 'İstanbul'da Büyük Dönüşüm' başlıklı bir de infografiğe yer verdi.

 


Geri Dön