07 / 05 / 2024

Yarısı Bizden Kampanyası'na en az başvuru faya en yakın yerden!

Yarısı Bizden Kampanyası'na en az başvuru faya en yakın yerden!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sıralamasında Adalar en alt sıralarda yer aldı.



İMAR DURUMU MÜSAİT OLSA HERKES BAŞVURU YAPAR

Yaptığı açıklamada "Adalar birçok yerden daha sağlam. Kaçış yok çünkü Adalar sağlam bir yer. Zaten biliyorsunuzdur depremlerden oluştu Adalar. Zemin sağlam, binalar 3 katlı, İstanbul'da olduğu gibi 15 veya 20 katlı binalarla 3 katlı binaların tehlike durumu tabii ki aynı değil. Bu nedenle şu an için Adalar'dan bir kaçış yok." dedi.

Yaptığı açıklamada "Adalar her ne kadar depreme yakın olarak lanse edilse de, Adalar ilçesinin zemininin çok sağlam olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz Adalılar olarak biliyoruz bunu." diyen İsmet Sert, 1999'daki tecrübeleri ve Güneydoğu'da yaşanan depreme ilişkin görüp, izledikleri bilgiler doğrultusunda Adalar ilçesindeki binaların tamamıyla özel binalar ve 2 ya da 3 katlı binalar olduğunu söyledi.

Yarısı Bizden Kampanyası na en az başvuru faya en yakın yerden!

EN FAZLA BAŞVURU BAHÇELİEVLER'DEN 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına yapılan başvuru sayısı da tek tek açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre en fazla başvurunun olduğu ve en fazla yıkım yapılacak olan yer 39 ilçe içerisinden 6 bin 988 başvuru ile Bahçelievler'den geldi. Bahçelievler’i 4 bin 526 ile Avcılar ve 4 bin 345 ile Güngören ilçeleri takip etti. 

TOKİ'den İstanbul'un o ilçesine 431 konutluk yeni proje müjdesi! TOKİ'den konut bekleyenler bu tarihe dikkat!

Kira sorunu için İspanya modeli yolda! Ev sahipleri bu habere çok üzülecek!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!


Geri Dön